Ο ΠΟΤΑΠ στην Πράγα για την τουριστική έκθεση «Holiday World & RegionWorld2024»

Τουρισμός

Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Αναπτυξης και Προβολής συμμετείχε στην έκθεση «Holiday World & Region World», που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως 17 Μαρτίου 2024 στην Πράγα της Τσεχίας.

Ο ΠΟΤΑΠ πρόβαλε και ανέδειξε  το τουριστικό προϊόν της Πιερίας μέσα σε δικό του χώρο σε ενιαίο περίπτερο με την  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους Τουριστικούς  Οργανισμούς της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το ενιαίο αυτό περίπτερο βραβεύθηκε από τους Διοργανωτές της Έκθεσης για την καλαισθησία του. Θεωρώντας ότι ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της αναπτυξιακής πολιτικής, o ΠΟΤΑΠ συνεχίζει πιο έντονα την προσπάθεια προβολής του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας με νέες ιδέες, καινοτομίες και με δυναμική παρουσία σε όλες σχεδόν τις προγραμματισμένες τουριστικές εκθέσεις για το 2024.

Μέσω του πλούσιου έντυπου και ψηφιακού υλικού, αναδείχθηκαν οι φυσικές ομορφιές της Πιερίας και η πλούσια ιστορία, που θέτουν την Πιερία ως ένα πραγματικά μοναδικό προορισμό, που συνδυάζει την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις τουριστικές υποδομές και τα εναλλακτικά είδη τουρισμού, στη σκιά ενός παγκόσμιου μνημείου φύσης, του Ολύμπου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι επισκέπτες της έκθεσης για θεματικές μορφές τουρισμού , όπως ο οδικός, ο ορεινός, κ.ά. Τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ)  εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. κ. Νίκος Λαλούμης. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο κ. Λαλούμης εκπροσωπώντας τον ΠΟΤΑΠ, είχε εποικοδομητικές επαφές με τουριστικούς φορείς, tour οperators, εκπροσώπους της Ελληνικής πρεσβείας αλλά και με  Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Τσεχίας, όπου πρόβαλλε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, που αποτελεί στρατηγικό άξονα στην υλοποιούμενη τουριστική πολιτική του ΠΟΤΑΠ.

Ο ΠΟΤΑΠ στο πλαίσιο της εξωστρέφειας  και της δυναμικής προβολής του προορισμού  «Olympus Riviera Greece» συνεχίζει τις στοχευμένες δράσεις του και ενέργειες που ενισχύουν την παρουσία της Πιερίας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.