Καθημερινό φαινόμενο οι επιθέσεις από αδέσποτα στον Πλαταμώνα – Τελευταίο περιστατικό σε 5χρονο αγοράκι – Την παρέμβαση του Δήμου ζητούν οι κάτοικοι

Κοινωνία

Όλοι, οι τουλάχιστον οι περισσότεροι θέλω να πιστεύω, αγαπούμε τα ζώα, και λίγο παραπάνω τα αδέσποτα. Όμως το κακό στον Πλαταμώνα έχει παραγίνει! Αγέλες από αδέσποτα σκυλιά επιτίθονται σε καθημερινή σχεδόν βάση, σε περαστικούς, κατοίκους και τουρίστες, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.

Τελευταίο περιστατικό η επίθεση από αγέλη σε 5χρονο αγόρι, παρουσία της μητέρας του η οποία παρενέβη για να προστατεύσει το παιδί, που υπέστη σοκ.

Κάτοικοι της περιοχής πήγαν σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να αναφέρουν την κατάσταση που υπάρχει, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι και δόθηκε ένα περιθώριο χρόνου για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει επιδεινωθεί τα τελευταία δυο χρόνια σε μεγάλο βαθμό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο Pieriasocial.gr ο κ. Παντελής Πανταζής, κάτοικος της περιοχής, του οποίου ο πεντάχρονος γιος δέχθηκε τη επίθεση, η κατάσταση είναι δραματική και καθημερινά γίνονται αποδέκτες τέτοιων ή παρόμοιων περιστατικών.

Χαρακτηριστική είναι όπως αναφέρει η περίπτωση μιας κυρίας η οποία για να βγάλει βόλτα το παιδί της στο καρότσι, αναγκάζεται να φεύγει από το σπίτι με το αυτοκίνητο της, προκειμένου να αποφύγει την αγέλη που βρίσκεται έξω από την οικία της και στη συνέχεια να βγάζει το καρότσι και να πηγαίνει βόλτα το παιδί της!

Τόσο ο πατέρας του πεντάχρονου όσο και οι υπόλοιποι πολίτες που πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα είναι φιλόζωοι. Έχουν κι οι ίδιοι σκυλιά. Ωστόσο είναι αναγκαία η παρέμβαση του δήμου, προκειμένου να δοθεί μια λύση είτε με την περίθαλψη και υιοθεσία των σκυλιών είτε με την μεταφορά τους σε αξιοπρεπείς χώρους με φροντίδα και ιατρική περίθαλψη εάν είναι αναγκαίο.

Ρεπορτάζ: Εύη Μιχωλού