Δράση ενημέρωσης από τη Δημοτική Αστυνομία & την  Ποδηλατική ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ – Ασφαλής χρήση των εναλλακτικών μέσων μετακίνησης & τήρηση του ΚΟΚ

Κοινωνία

Το ποδήλατο και κάθε μορφής μέσο μετακίνησης έχει κανόνες οδήγησης και αυτούς καλούνται να εφαρμόζουν οι ποδηλάτες κ.ά. Ο λόγος για την κοινή δράση ενημέρωσης των Δημοτών, από τη Δημοτική Αστυνομία και την Ποδηλατική ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ Πιερίας, για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου κ.ά. εναλλακτικών μέσων μετακίνησης, με έμφαση στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς.

Στη διάρκεια της δράσης έγινε διανομή ενημερωτικού υλικού, καθώς όπως επισημάνθηκε το φαινόμενο της παραβίασης του Κ.Ο.Κ. από τους ποδηλάτες ή και τους αναβάτες σε ηλεκτρικά πατίνια είναι υπαρκτό και εκτός από άσχημη εικόνα που δημιουργεί η κίνηση  σε πλατείες και πεζοδρόμους, υφίστανται και κίνδυνοι για τους ίδιους τους ποδηλάτες, καθώς και για τους πεζούς.

Όπως τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θωμάς Αναστασιάδης: «Η από κοινού με την Ποδηλατική ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ Πιερίας πρωτοβουλία μας είναι η αφετηρία της συστηματικής προσπάθειας ενημέρωσης των συνδημοτών μας και ενθάρρυνσης τήρησης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη χρήση του ποδηλάτου και γενικότερα των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. Εκείνο όμως που χρειάζεται είναι να τηρούνται οι κανόνες στον τρόπο που χρησιμοποιούμε πατίνια, ποδήλατα κ.ά.».

Οι δημότες ενημερώθηκαν για τα όσα πρέπει να κάνουν ή να αποφεύγουν οι ποδηλάτες στον πεζόδρομο, όπως π.χ. ότι απαγορεύεται ρητώς το ποδήλατο στον πεζόδρομο, μιας που θεωρείται όχημα κι ο χρήστης πρέπει να το σύρει κι όχι να επιβαίνει σ’ αυτό. Επίσης, ότι στις περιπτώσεις παραβάσεων ισχύουν – βάσει της νομοθεσίας – πρόστιμα, ιδιαιτέρως αυστηρά.