Συνάντηση εργασίας της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον νέο Διευθυντή της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας

Περιβάλλον

Το πρωί της Δευτέρας, 11 Μαρτίου 2024, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον νέο Διευθυντή, κο Πέτρο Παπαπέτρου. Η κα Μαυρίδου με τον συνεργάτη της, κο Χρήστο Τσινίκο, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κο Παπαπέτρου για αρκετά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Πιερίας σχετικά με τη διαχείριση των δασικών εκτάσεων της περιοχής μας, ενώ τέθηκαν επί τάπητος η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα μέσω του ΟΦΥΠΕΚΑ, οι φορείς διαχείρισης και οι δασικοί χάρτες. Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα που προκύπτουν από τις δενδροστοιχίες εντός του αστικού ιστού.

Τέλος, υπήρξε ένας παραγωγικός διάλογος ως προς τις παραχωρήσεις κτηρίων από την πλευρά της Διεύθυνσης Δασών, τα οποία μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες συλλόγων και φορέων, ενώ η κα Μαυρίδου ενημερώθηκε από τον κο Παραπέτρου και για το Πρόγραμμα AntiNero III, το οποίο αφορά στη θωράκιση των ελληνικών δασών από την κλιματική κρίση με καθαρισμούς δασικών οικοσυστημάτων, συντήρηση και βελτίωση δασικών οδικών δικτύων, αλλά αφορά και ενέργειες που σχετίζονται με την καλύτερη δυνατή αντιπυρική προστασία.

Η συνάντηση εργασίας αποτέλεσε την επισφράγιση μίας σημαντικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας, καθώς κοινό σκοπό αποτελεί η καλύτερη δυνατή προστασία των δασικών εκτάσεων της περιοχής μας και η αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών της Πιερίας.