Πρόσκληση στην 3η Ανοιχτή Συζήτηση του Olympus Watch

Περιβάλλον

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 18.30 στον αμφιθεατρικό χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου (έναντι Δημοτικού Σταδίου Πύρρος Δήμας) στο Λιτόχωρο ανοίγουμε μια νέα συζήτηση με θέμα:

“Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Προς μια περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά δίκαιη χρήση.”

Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας και να συνομιλήσουμε όλες και όλοι μαζί στα πλαίσια ενός διαδραστικού διαλόγου για θέματα όπως η δίκαιη και αποτελεσματική χρήση των ΑΠΕ σε σχέση με το περιβάλλον & την κοινωνία, ο ρόλος των επίσημων θεσμών & του κράτους και η συμπερίληψη των πολιτών στη λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Ο λόγος θα δοθεί σε όλους και όλες που επιθυμούν να συζητήσουν μαζί μας.

Η συζήτηση πραγματοποιειται στα πλαίσια των δράσεων της Κοινωνίας των Πολιτών Olympus Watch και τελεί υπό την αιγίδα της Κοιν.Σ.Επ. Drastic.

Εισήγηση:

Κώστας Νικολάου

Δρ Χημικός Περιβαλλοντολόγος, Επισκέπτης Καθηγητής Οικολογίας και Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας ΑΠΘ, Συνεταιριστής & Πρόεδρος του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κ.ΑΛ.Ο. “UnivSEE Coop”

Παρουσίαση του υπό δημόσιας διαβούλευσης θέματος:

Φωτοβολταϊκός Σταθμός Ισχύος 269,23 MW στη θέση Λιτόχωρο

Γιώργος Βάραγκας

MSc Επικοινωνία & Marketing ΕΣΠΑ, MDS Οδοντίατρος ΑΠΘ, Μέλος της Κοινωνίας των Πολιτών “Olympus Watch”

Συντονισμός

Έλενα Μόχλα

BSc Ιστορικο/Αρχαιολογικό ΠΙ, MSc Δημιουργική Γραφή ΠΔΜ, Μέλος της Κοινωνίας των Πολιτών “Olympus Watch”


________

*To Olympus Watch είναι μία πρωτοβουλία ανθρώπων που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου. Ως κοινωνική πρωτοβουλία φιλοδοξεί να συνθέσει μια “Κοινωνία των Πολιτών” δημιουργώντας δράσεις ανεξάρτητες από τους τυπικούς θεσμούς. Σκοπός του Olympus Watch είναι η ενίσχυση της συλλογικότητας στην τοπική κοινωνία και της ενδυνάμωσης των πολιτών μέσω του ανοιχτού, διαφανούς και τακτικού διαλόγου, της ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών πάνω σε επίκαιρα και φλέγοντα ζητήματα και της δημιουργίας και προώθησης πολιτιστικών δράσεων με κοινωνικό πρόσημο. Η ιδέα του Olympus Watch ξεκίνησε από ανθρώπους που αποφάσισαν να παραμείνουν στην περιοχή του Ολύμπου και να δράσουν σε αυτήν, σε μια περίοδο κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής παρακμής, η οποία έχει διαμορφώσει ένα κλίμα εσωστρέφειας και αδράνειας, τόσο στην τοπική κοινότητα, όσο και στην κοινωνία γενικότερα.

fb: Olympus Watch

**H Drastic είναι μια Κοιν.Σ.Επ. παραγωγής “disruptive” υλικού. Πειραματίζεται με οπτικοακουστικά μέσα και νέες τεχνολογίες, δημιουργεί ανατρεπτικές εκστρατείες που θίγουν κοινωνικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά θέματα και επιχειρεί να τους δώσει μια πιο δραστική και μια πιο αποτελεσματική ορατότητα. Εμπλέκει ανθρώπους, online video, εμπειρίες ενσυναίσθησης και εικονικής πραγματικότητας με σκοπό να αλληλεπιδράσει πρωτόγνωρα με το κοινό της και να δημιουργήσει μια αναπάντεχη συναισθηματική εμπειρία.

w: www.drastic.gr // fb: drastic.gr // ig: drastic.gr