Τα «Βουλιαχτάρια» έδρασαν και πάλι – Καθάρισαν την… προίκα των βυθών από την ασυδοσία κάποιων

Περιβάλλον

  Το σχεδίασαν και το υλοποίησαν. Την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου του 2023 η εθελοντική ομάδα δυτών «Τα Βουλιαχτάρια»  προχώρησε στο καθαρισμό του βυθούτης νότιας Πιερίας, όπου η πρόσφατη πλημμύρα μέσω της εκροής των ποταμών έστειλε την … προίκα της ανθρώπινης ασυδοσίας.

  Το ρέμα Ζηλιάνης που εκβάλλει στον Θερμαϊκό παρέσυρε με την τελευταία λαίλαπα της φύσης, σωρεία αντικειμένων τα οποία δυστυχώς τα εναπόθεσαν στις παρόχθιες περιοχές, όσοι βρίσκουν πάντα την εύκολη λύση να τα πετούν χωρίς να τους απασχολεί ότι συμβάλλουν στην  μόλυνση του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση στην υγεία των ανθρώπων.

  Και τι δεν ανέσυραν οι δύτες μετά από το βούτηγμα στον υποθαλάσσιο ορίζοντα. Κυρίως πλαστικές ύλες κάθε είδους αντικείμενα.

  Στην φωτογραφική απεικόνιση με φόντο την … προίκα του παρολύμπιου βυθού, τα μέλη της ομάδας από αριστερά προς τα δεξιά, οι  Φώτης Καραλιόλιος, Άκης Παντελιάδης, Χάρης Βλησίδης, Αστέρης Ιωαννίδης, Γιάννης Κλωναρίδης, Γιώργος Τσούτσιος, Γιώργος Δήμου.

  Και με τις στολές των δυτών οι Γιώργος Τσούτσιος, Χάρης Βλησίδης, Γιάννης Κλωναρίδης, Άκης Παντελιάδης, έτοιμοι για την κατάδυση.

  Τα «Βουλιαχτάρια» ευχαριστούν τη διεύθυνση του ξενοδοχείου Ποσειδών Παλλάς της Λεπτοκαρυάς Πιερίας για τη συνδρομή του στην αποκομιδή και μεταφορά των περισυλλεγόντων αντικειμένων.

  Οι ρομαντικοί των βυθών έδρασαν και πάλι. Είναι αξιέπαινοι.

Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης