Νέες περιβαλλοντικές δράσεις για τα σχολεία του Δήμου Κατερίνης – Επεκτείνονται οι δράσεις στα νηπιαγωγεία & στα Γυμνάσια – Λύκεια

Περιβάλλον

Διαδικτυακή συνάντηση με τον Δήμο Κατερίνης και την ομάδα του Followgreen, με σκοπό τον προγραμματισμό των νέων δράσεων για την επερχόμενη σχολική χρονιά,  πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Ιωάννης Βαρβαρέζος, Προϊστάμενος του Τμήματος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, ο Δαμιανός Καλπακίδης, Επιστημονικός Συνεργάτης του Δήμου και η ομάδα του Followgreen.

Υπενθυμίζεται, ότι, το προηγούμενο σχολικό έτος οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων κλήθηκαν να εφαρμόσουν Διαλογή στην Πηγή σε 4 ρεύματα (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες) και τα αποτελέσματα των σχολείων ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Οι δράσεις που θα τεθούν σε εφαρμογή είναι οι εξής:

  1. Συνέχεια της δράσης διαλογής στην πηγή για τα Δημοτικά Σχολεία,
  • Επέκταση των δράσεων διαλογής στην πηγή και στα νηπιαγωγεία
  • «Δράση ευαισθητοποίησης μέσω δημιουργίας βίντεο», για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με θέμα την ανακύκλωση στον μπλε και καφέ κάδο.

Ο Δήμος Κατερίνης εύχεται σε όλους καλή Σχολική Χρονιά! Ευελπιστούμε ότι θα γίνουμε όλοι μέρος αυτής της μεγάλης προσπάθειας και θα αποτελέσουμε έμπνευση, ώστε η νέα γενιά να μάθει να αγαπά και να σέβεται το περιβάλλον.