Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τη δυσοσμία στη πόλη της Κατερίνης

Περιβάλλον

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Παραμένει και οξύνεται το πρόβλημα της δυσοσμίας σε περιοχές της πόλης της  Κατερίνης στην ΠΕ Πιερίας.
     Παραμένει και οξύνεται, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, το πρόβλημα  της δυσοσμίας σε περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Κατερίνης όπως στη Νέα Ζωή, στα Ευαγγελικά, στην Αγία Άννα, στο Βατάν, στον Μυλαύλακος, στην Ανδρομάχη, στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης και γενικά σε περιοχές που γειτονεύουν με την Περιφερειακή Τάφρο και με τον ποταμό Λεύκο (Πέλεκας).

Το σοβαρό αυτό ζήτημα έχει αναδείξει το ΚΚΕ και στη Βουλή με σχετικές Ερωτήσεις (954/23.10.2020 & 4377/19.2.2021) χωρίς όμως να έχει υπάρξει, έως και σήμερα, κάποια θετική εξέλιξη στην αντιμετώπιση της δυσοσμίας.

Η υπομονή των κατοίκων της περιοχής δοκιμάζεται καθημερινά, ενώ οι επιπτώσεις στην υγεία τους από την μακροχρόνια έκθεση στη δυσοσμία συνεχώς επιδεινώνονται και η ποιότητα της ζωής τους υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο.

      Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες -με ό,τι αυτό απαιτεί σε εξειδικευμένο εξοπλισμό και μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό- θα προβεί η κυβέρνηση για  να αντιμετωπιστεί, επιτέλους,  αποτελεσματικά το πρόβλημα της δυσοσμίας σε περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Κατερίνης.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας