Ο Δήμος Κατερίνης στην ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων

Περιβάλλον

Ο Δήμος Κατερίνης, συμμετέχει για τέταρτη συνεχή χρονιά, στην ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων (EWWR), που με το σύνθημα “Σκέψου Αειφορία – Μείωσε Συσκευασία”, υλοποιεί ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης από τις 18 έως τις 26 Νοεμβρίου 2023.

Η φετινή συμμετοχή του Δήμου Κατερίνης θέτει στο επίκεντρο την Δημοτική πλατφόρμα ευαισθητοποίησης follow green. Ειδικότερα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, μέσω της μαραθώνιας δράσης «Πάμε Ανακύκλωση» που ήδη  «τρέχει», μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώσουν σε 4 ρεύματα υλικών:

χαρτί,

αλουμίνιο (μόνο για δημοτικά),

πλαστικό

μπαταρίες

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Κυριακίδης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σχετικά με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

Οι επιδόσεις της ανακύκλωσης κάθε σχολείου θα καταγράφονται στην ειδική σελίδα του Followgreen.gr/katerini/contest. Παράλληλα, γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια των μαθητών, δωρίζοντας πόντους στο σχολείο της επιλογής τους, μέσω της πλατφόρμας Followgreen. Όπως και πέρυσι, στο τέλος της σχολικής χρονιάς ο Δήμος θα επιβραβεύσει όλες τις συμμετέχουσες σχολικές μονάδες.