Ανακοίνωση της Τ.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ: ” Για άλλη μια φορά ο λαός της Πιερίας βρέθηκε απροστάτευτος απέναντι στα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νομό”

Κοινωνία

Για άλλη μια φορά ο λαός της Πιερίας βρέθηκε απροστάτευτος απέναντι στα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νομό, το βράδυ της Δευτέρας 4 Μάρτη.

Η έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας καθώς και η έντονη χαλαζόπτωση αποδείχθηκαν οι κύριες αιτίες των καταστροφών που υπέστησαν αγρότες, κτηνοτρόφοι και κάτοικοι πολλών χωριών, ιδιαίτερα στους δήμους Κατερίνης και Δίου – Ολύμπου. Πιο συγκεκριμένα στο δήμο Κατερίνης, τα
χωριά Σβορωνος, Μοσχοχωρι, Νεοκαισάρεια, Τρίλοφος, Εξοχή και Λόφος, υπέστησαν τις πιο σοβαρές ζημιές ενώ στο δήμο Δίου – Ολύμπου σοβαρές ζημίες υπέστησαν τα χωριά της Δ.Ε. Δίου και ιδιαίτερα η
Κονταριώτισσα, ο Αγ. Σπυρίδωνα και η Βροντού.

Κλιμάκιο της Τ.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ με την παρουσία του δημοτικού συμβούλου Κατερίνης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκου Τσουπέη, βρέθηκε σε χωριά του νομού,  συνομίλησε με κατοίκους και ανέδειξε τις αιτίες των προβλημάτων.

Στο Σβορώνο, η έλλειψη συντήρησης και καθαρισμού των καναλιών, σε συνδυασμό με την απουσία ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού δικτύου, οδήγησε σε ζημιές αγροτών και κτηνοτρόφων, στην καταστροφή μεγάλου μέρους του γηπέδου του Σβορώνου αλλά και σε πλημμύρες λαϊκών κατοικιών. Στη Δ.Ε. Δίου, η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων είχε ως συνέπεια να μετατραπούν δρόμοι σε ποτάμια, σπίτια, μαγαζιά και χωράφια να πλημμυρίσουν, να μπει σε κίνδυνο η ζωή του λαού.

Η Τ.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής να γυρίσει την πλάτη σε όλους εκείνους που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, να διεκδικήσει αντιπλημμυρικά έργα και αποζημίωση στο 100% της ζημίας που έχει υποστεί.
Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και να παλέψει για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, γιατί δε φταίει η κακή μας η μοίρα που καιγόμαστε κάθε καλοκαίρι και πνιγόμαστε κάθε φορά που βρέχει. Καλούμε σε ένα δρόμο ανάπτυξης όπου στο επίκεντρο δεν θα βρίσκονται τα κέρδη των λίγων αλλά η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών μας.