Ι. Ντούμος: Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα από την έντονη κακοκαιρία με σοβαρότητα & σχέδιο

Κοινωνία

Η διοίκηση του Δήμου μας & ο Δήμαρχος έχουμε πρώτιστη αρχή τον σεβασμό στον πολίτη, που προσπαθούμε να υπηρετούμε με συνέπεια και φροντίδα. Ο Δήμος Κατερίνης από την πρώτη στιγμή που η πρόβλεψη καιρού έδειχνε επιδείνωση βρέθηκε σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τα μηχανήματα, το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό που διαθέτει. Αυτό αποτυπώνεται και στην απόφασή μου (4 Μαρτίου 2024 – Αρ. πρωτ.: οικ. 7402), με ισχύ από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 4-3-2024 και έως το τέλος των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Όλοι οι δημότες της Κατερίνης αντιλήφθηκαν σήμερα το σχεδιασμό και τα καλά αποτελέσματα στη διαχείριση της κακοκαιρίας, που έπληξε περιοχές του Δήμου μας. Όλοι, εκτός  από την παράταξη «ΕΚΚΙΝΗΣΗ», που επιδόθηκε στην προσφιλή της συνήθεια, στην κακοποίηση της αλήθειας, που δυστυχώς για την αντιπολίτευση είναι μία:  στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν υπήρξε έγκαιρη παρέμβαση των εμπλεκόμενων αντιδημαρχιών και της πολιτικής μας προστασίας. Η προετοιμασία του Δήμου μας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, είναι όμως μία διαδικασία διαρκής, που δεν χωρά αντιπολίτευση. Απαιτεί προληπτικές παρεμβάσεις και επιχειρησιακή ετοιμότητα την ώρα της κρίσης. Επιδίωξή μας είναι οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε συστηματικά.

Ως Δήμαρχος Κατερίνης οφείλω να υπογραμμίσω το έργο των αντιδημάρχων, των συνεργατών και εργαζομένων  και αισθάνομαι την ανάγκη να τους ευχαριστήσω, έναν προς έναν ξεχωριστά.

Ιωάννης Ντούμος

Δήμαρχος Κατερίνης