Η αξιολόγηση της θητείας  των ευρωβουλευτών  από το δείκτη BCW: Η Μαρία Σπυράκη πρώτη μεταξύ των Ελλήνων ευρωβουλευτών σε κοινοβουλευτική επιρροή-  Δεύτερος ο Δημήτρης Παπαδημούλης, τρίτη η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου 

Διεθνή Πολιτική

Η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη είναι η πρώτη Ελληνίδα σε κοινοβουλευτική επιρροή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με το δείκτη BCW που αξιολογεί την επίδοση των βουλευτών στα Κοινοβούλια του Ενιαίου Οικονομικού Χώρου.

 Η κ. Σπυράκη κατατάσσεται πρώτη σε κοινοβουλευτική επιρροή με επίδοση 51,33  και επίδοση στην επιρροή στη δημόσια σφαίρα 9,7. Συνολικά βρίσκεται στην 112η θέση μεταξύ των 705 μελών του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου. Ακολουθεί ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής της Αριστεράς Δημήτρης  Παπαδημούλης, ο οποίος βρίσκεται στην 218η θέση, με  επίδοση κοινοβουλευτικής επιρροής 42,28 και βαθμολογία 10 στην επιρροή στη δημόσια σφαίρα. Τρίτη στην κατάταξη του δείκτη BCW από τους Έλληνες είναι η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ Άννα-Μισελ Ασημακοπούλου στην 226η θέση του συνόλου των 705 ευρωβουλευτών, με 41,93 στην κοινοβουλευτική επιρροή και 7,9 στην επιρροή στη δημόσια σφαίρα. 

 Όπως σημειώνει στην ιστοσελίδα του, το BCW αξιοποιεί τη δύναμη των δεδομένων και της διορατικότητας για να αποκαλύψει ποιός έχει επιρροή στα Κοινοβούλια της Ευρώπης. Το BCW αξιολογεί μεταξύ άλλων την επίδοση των βουλευτών στα  Ομοσπονδιακά Κοινοβούλια της Ελβετίας και της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του, το BCW  είναι το παγκόσμιο πρακτορείο επικοινωνιών που δημιουργήθηκε για να κινητοποιεί τους ανθρώπους. Με ειδικούς στις Εταιρικές Δημόσιες Υποθέσεις σε περισσότερες από 130 αγορές σε όλο τον κόσμο, βοηθά τους πελάτες του να πλοηγηθούν στις γεωπολιτικές αλλαγές που αναδιαμορφώνουν τον κόσμο και να εντοπίσουν νέες ευκαιρίες σε μια αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά. 

Η αξιολόγηση αυτή έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά το EUmatrix που κατατάσσει τη Μαρία Σπυράκη δεύτερη σε επιρροή από τους Έλληνες ευρωβουλευτές με πρώτο το Δημήτρη Παπαδημούλη και τρίτη την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

 Δείτε παρακάτω τη βαθμολογία και την κατάταξη, μεταξύ των 705 μελών του  Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου, των 21 Ελλήνων ευρωβουλευτών με βάση το δείκτη   BCW . Ποιοι διακρίνονται στη δεκάδα, ποιοι κατατάσσονται μετά την 500η θέση: