Στο Υπουργείο Υποδομών ο Φ.Μπαραλιάκος για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό

Κοινωνία Πολιτική

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος προκειμένου να συζητήσει με την ηγεσία και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου τα πιθανά σενάρια για την ρύθμιση της κυκλοφορίας στην Εθνική οδό στο ύψος της Κατερίνης,  όπου και αναμένεται λόγω της ανακατασκευής της σήραγγας προς Αθήνα να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 

Ο κ. Μπαραλιάκος ζήτησε από τους αρμόδιους του Υπουργείου να υπάρξει μέριμνα ώστε τα έργα ασφάλειας και αναβάθμισης της υπογειοποιήσης να μην προκαλέσουν καθυστερήσεις και προβλήματα σε όσους διέρχονται το νομό και όσους  επιλέξουν ως προορισμό διακοπών τους την Πιερία, ειδικά στους καλοκαιρινούς μήνες. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» ο προγραμματισμός  των εργασιών θα έχει ως εξής: Μόλις παραδοθεί ο Νέος Περιφερειακός της Κατερίνης (μέχρι τέλη Μαρτίου), θα ξεκινήσουν τα έργα στην υπογειοποίηση και θα γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας της Εθνικής οδού από την Περιφερειακή για ένα χρονικό διάστημα και εν συνεχεία η κυκλοφορία θα διεξαχθεί προς Θεσσαλονίκη από την ανακατασκευασμένη σήραγγα και προς Αθήνα από την Περιφερειακή οδό.

Ο Βουλευτής Πιερίας επιχειρηματολογώντας για τις δυσκολίες που θα δημιουργηθούν, αν το φορτίο της Εθνικής οδού μεταφερθεί στην Περιφερειακή της Κατερίνης,  ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο της αμφίδρομης κίνησης μέσα στο προσφάτως ανακατασκευασμένο τούνελ προς Θεσσαλονίκη (όπως γινόταν δηλαδή μέχρι σήμερα από την σήραγγα προς Αθήνα) τουλάχιστον για τα επιβατικά οχήματα, ενώ για τις μέρες που η κυκλοφορία θα είναι αυξημένη (π.χ τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες κ.α) να χρησιμοποιείται ως εναλλακτική λύση η νέα Περιφερειακή της Κατερίνης. 

Οι αρμόδιοι του Υπουργείου δεσμεύθηκαν να εξετάσουν το επόμενο διάστημα τις προτάσεις του κ.Μπαραλιάκου αναζητώντας την βέλτιστη λύση που θα διασφαλίζει τόσο την ασφάλεια των διερχομένων με την μικρότερη καθυστέρηση, όσο και τα συμφέροντα των κατοίκων και των επαγγελματιών της Πιερίας.