Σπ. Κουλκουδίνας: «Μια λογική πρόταση: σε περιοχές με μεγάλη ακτογραμμή όπως η Πιερία, να επανεξεταστεί η ρύθμιση των 500 μέτρων για την παραχώρηση αιγιαλού» 

Πολιτική

«Σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία, θα υπάρχει αξιολόγηση και αν χρειαστεί επικαιροποίηση αυτών των ρυθμίσεων και η  αξιολόγηση θα γίνει επί του πεδίου. Το Υπουργείο θα πρέπει να εξετάσει τα ακριβή δεδομένα που αφορούν στην έκταση της ακτογραμμής κάθε περιοχής και να μην υπάρχει σε οριζόντια εφαρμογή το περιοριστικό όριο των 500 μέτρων από τη στιγμή που τηρείται η νομιμότητα και διασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην παραλία. Σε μια περιοχή με τεράστια ακτογραμμή, όπως είναι η Πιερία αλλά και σε περιοχές με την ίδια και μεγαλύτερη ακτογραμμή, πιστεύω ότι δεν μπορεί να υπάρχει το περιοριστικό όριο των 500 μέτρων για την παραχώρηση, το οποίο δεν θα πρέπει να ισχύει οριζόντια για όλες τις περιοχές. Όταν υπάρχει μια τεράστια ακτογραμμή, το όριο των 500 μέτρων ανά παραχώρηση, αντιλαμβάνονται όλοι ότι πέραν του ότι είναι μικρό, δεν καλύπτει τις ανάγκες και δημιουργεί κενά. Εκτιμώ ότι είναι μια λογική πρόταση, η οποία όπως είπα θα πρέπει να αξιολογηθεί», τόνισε ο Βουλευτής Πιερίας κ.Σπύρος Κουλκουδίνας μιλώντας στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και την παραλία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τόνισε ότι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν υπόκειται σε δογματισμούς, όπως δεν υπόκειται σε λογικές εκπτώσεων απέναντι στην έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για σκόπιμη διαστρέβλωση για βασικές προβλέψεις του νομοσχεδίου,αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική καταγραφή του αιγιαλού και των παραχωρούμενων εκτάσεων αλλά και τη νέα διαδικασία παραχώρησης της χρήσης αιγιαλού και παραλίας, μέσω ηλεκτρονικού διαγωνισμού, υπηρετεί την αρχή της διαφάνειας.

Ο κ.Κουλκουδίνας έκανε ειδική αναφορά στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2024 αλλά και η χορήγηση άμεσης προκαταβολής στους αγρότες, που περιλαμβάνεται στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αλλά και στη διάταξη για την αναδρομική αύξηση κατά 20% των αποζημιώσεων για τις εφημερίες στους γιατρούς του ΕΣΥ.

Δείτε την ομιλία στο σύνδεσμο: