Ανακοίνωση Διασωστικής Ομάδας Πιερίας  για το δυστύχημα στα Τέμπη

Κοινωνία

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των οικογενειών των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που συνέβη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Ένας χρόνος από τότε που το ανθρωπιστικό δυστύχημα των Τεμπών σημάδεψε τη χώρα μας, βυθίζοντας στη θλίψη και στο πένθος όλους τους Έλληνες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας αποφάσισε ομόφωνα, τη συμμετοχή στο Συλλαλητήριο – Διαμαρτυρία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας για τα αθώα θύματα στα Τέμπη, την Τετάρτη 28/2/2024, στις 6:30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης. Με αυτόν τον τρόπο αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής αλλά και τη στήριξη μας στο αίτημα των οικογενειών αυτών για την απόδοση δικαιοσύνης ώστε να μη μείνουν οι νεκροί αυτοί μια ακόμα ανάμνηση ενός θλιβερού δυστυχήματος.

Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων , καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης του δυστυχήματος και απαιτούμε την απόδοση δικαιοσύνης!

Ζητούμε:

  1. Να διερευνηθούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος και να αποδοθεί δικαιοσύνη χωρίς καμία προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων.
  2. Την εγρήγορση του κρατικού μηχανισμού για την διασφάλιση της ορθής και ασφαλούς λειτουργίας όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των δικτύων τους.
  3. Την εύρυθμη και υπεύθυνη λειτουργία όλων των κοινωνικών υπηρεσιών ώστε οι πολίτες να αισθανόμαστε ασφαλείς.

Το Δ.Σ. της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας