Επέτειος 10 ετών από την εκλογή του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Γεώργιου

Κοινωνία

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, ημέρα συμπληρώσεως δέκα ετών από την Επισκοπική εκλογή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε η Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

Η Ιερατική σύναξη έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό των Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ο Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης και οι ποιμένες της Εκκλησίας», η μνήμη του οποίου τιμάται την ημέρα αυτή.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων με λόγους πατρικής αγάπης αναφέρθηκε στο πρόσωπο και το έργο του πνευματικού του τέκνου, Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Κίτρους κ. Γεωργίου και του ευχήθηκε με την ευκαιρία της συμπληρώσεως δέκα ετών από την εκλογή του (27/2/2014 – 27/2/2024).

«Με την ευκαιρία της σημερι­νής επετείου της Αρχιερατικής  εκλογής σου, εύχομαι πατρικά και από καρ­δίας να έχεις υπομονή για να σηκώ­νεις τον σταυρό της αρχιερω­σύνης και να ποιμαίνεις θεοφιλώς και θεα­ρέστως την Ιερά Μητρόπολή σου, με υπακοή πάντοτε στην Εκ­κλησία», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος ευχαρίστησε τον γέροντα του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα, για ότι του προσέφερε από την παιδική του ηλικία μέχρι και σήμερα και για τα όσα «έπαθε και έμαθε κοντά του» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, καθώς και για την ανταπόκριση στην πρόσκληση του και τους αγαθούς λόγους του.

Στην Ιερατική Σύναξη παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, ο οποίος δέχθηκε τις ευχές όλων για την πρόσφατη προαγωγή του από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, καθώς ονομάστηκε «Μητροπολίτης Γέρων Καισαρείας» και κατέστη έτσι πρωτόθρονος Αρχιερέας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.