Πέντε μύθοι για τη διακόσμηση και τι ισχύει

Κοινωνία

Η διακόσμηση του σπιτιού σας είναι μια προσωπική υπόθεση, αλλά υπάρχουν κάποιοι «κανόνες» που καλό είναι να τηρούνται. Ωστόσο, με την πληθώρα πληροφοριών, έχουν επικρατήσει πολλοί μύθοι σχετικά με τη διακόσμηση. Ποιοι είναι αυτοί και τι ισχύει τελικά;

Μύθος 1 : Οι λευκοί τοίχοι κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

Ενώ είναι αλήθεια ότι τα ανοιχτά χρώματα μπορούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση χώρου, οι αυστηροί λευκοί τοίχοι μπορεί στην πραγματικότητα να κάνουν ένα δωμάτιο να μοιάζει ψυχρό και αποστειρωμένο. Πειραματιστείτε με απαλά ουδέτερα χρώματα ή παστέλ για να προσθέσετε ζεστασιά και βάθος χωρίς να θυσιάσετε την ψευδαίσθηση του χώρου.

Μύθος  2 : Όλα τα έπιπλα πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους.

Τα σετ επίπλων που ταιριάζουν μεταξύ τους μπορεί να κάνουν έναν χώρο να μοιάζει αυστηρός και χωρίς έμπνευση. Μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικά κομμάτια για να δημιουργήσετε οπτικό ενδιαφέρον και προσωπικότητα.

Μύθος 3 : Τα μικρά δωμάτια πρέπει να αποφεύγουν τα έντονα μοτίβα.

Τα τολμηρά μοτίβα μπορούν στην πραγματικότητα να ενισχύσουν έναν μικρό χώρο προσθέτοντας οπτική ίντριγκα και βάθος. Επιλέξτε μικρότερης κλίμακας σχέδια και χρησιμοποιήστε τα στρατηγικά ως τόνους σε μαξιλάρια, χαλιά ή ταπετσαρίες για να δημιουργήσετε ένα δυναμικό σημείο αναφοράς χωρίς να κατακλύσετε το δωμάτιο.

Μύθος 4 : Η ανάρτηση των κουρτινών στο ύψος του παραθύρου κάνει τα ταβάνια να φαίνονται υψηλότερα.

Το να κρεμάσετε τις κουρτίνες πιο κοντά στο ταβάνι και όχι ακριβώς πάνω από το πλαίσιο του παραθύρου, μπορεί να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι το ταβάνι είναι ψηλότερο και το δωμάτιο πιο ευρύχωρο.

Μύθος 6 : Ο μινιμαλισμός είναι πάντα καλύτερος.

Ενώ ο μινιμαλισμός έχει τη θέση του, ένα υπερβολικά λιτό δωμάτιο μπορεί να μοιάζει ψυχρό και απρόσωπο. Μη φοβάστε να προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία, όπως έργα τέχνης, και αξεσουάρ, για περισσότερη ζεστασιά και προσωπικότητα στο χώρο.

Το σημαντικό είναι να σχεδιάσετε έναν χώρο που σας προσφέρει χαρά και άνεση.