Σοφία Μαυρίδου: «Η Ν. Πιερία, που επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι θωρακισμένη χάρη στα αντιπλημμυρικά έργα που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα»

Κοινωνία

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου πραγματοποίησε αυτοψία στην Νότια Πιερία και συγκεκριμένα στο Δήμο Δίου – Ολύμπου, ώστε να διαπιστώσει το βαθμό στον οποίο επλήγη η ευρύτερη περιοχή εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ωρών. Η κα Μαυρίδου και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, Ηλεκτροφωτισμού και Διαχείρισης Υλικών και Οχημάτων Δίου – Ολύμπου, κος Κωνσταντίνος Κουριάτης, προέβησαν σε αυτοψία των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν πραγματοποιηθεί στα ρέματα Χασκάρα, Δρουμπίνα και Ζιλιάνα, με σκοπό την καταγραφή της γενικότερης αποδοτικότητας και λειτουργικότητας των έργων που πραγματοποιήθηκαν για την πρόληψη φυσικών καταστροφών λόγω πλημμυρών που προκαλούνται από αναπάντεχα καιρικά φαινόμενα. 

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας επενδύει στην πρόληψη πραγματοποιώντας αντιπλημμυρικά έργα που στοχεύουν στην καλύτερη δυνατή προστασία του τόπου μας από έντονα φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών μας», τόνισε χαρακτηριστικά, η κα Μαυρίδου. Όπως διαπιστώθηκε, τόσο από την ίδια την Αντιπεριφερειάρχη, όσο και από τον Αντιδήμαρχο Δίου – Ολύμπου, τα αντιπλημμυρικά έργα επιτέλεσαν το σκοπό τους, θωρακίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιοχή με γνώμονα την αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια των συμπολιτών μας. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με υψηλό αίσθημα ευθύνης και σε άριστη συνεργασία και με τους τρεις δήμους της περιοχής μας έχει θέσει ως προτεραιότητα την καλύτερη δυνατή προστασία του πολίτη.