ΟΡ.ΦΕ.Ο. και Κέντρο Γραμμάτων Δίου… πάνε  Θεσσαλικό Θέατρο

Πολιτισμός

  Την θεατρική παράσταση ορόσημο της μεταπολεμικής Αμερικανικής δραματουργίας, το κλασικό αριστούργημα του Άρθουρ  Μίλλερ «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» που ανεβάζει το Θεσσαλικό Θέατρο «Κώστας Τσιάνος», παρακολούθησαν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 στη Λάρισα, ογδόντα μέλη του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

  Την παράσταση σκηνοθετεί και επεξεργάζεται δραματουργικά ο πρωτεργάτης του Θεσσαλικού Θεάτρου, Κώστας Τσιάνος, γνώριμος από την πολυετή του συνεργασία με το Φεστιβάλ Ολύμπου. Με τον κ. Τσιάνο  είχε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση και εποικοδομητική συνομιλία, ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. και διοικητικό μέλος του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, Γρηγόρης Παπαχρήστος.

  Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να σκιαγραφήσουν τα πολιτισμικά δρώμενα, την μεταξύ των φορέων που εκπροσωπούν διαχρονική τους συμπόρευση, την ανανέωση των προοπτικών συνεργασίας, την προετοιμασία του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2024,  τις δράσεις του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών, καθώς και την πορεία των εργασιών αναστήλωσης και συντήρησης στα αρχαία θέατρα Λάρισας και Δίου.

  Ο κ. Παπαχρήστος πρότεινε στον κ. Τσιάνο, το Θεσσαλικό Θέατρο να τιμήσει με την παρουσία  του πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Ολύμπου, ενώ του απένειμε το αναμνηστικό λεύκωμα «50 + 3 χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου» στις σελίδες του οποίου ο Λαρισαίος σκηνοθέτης και η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Λάρισας (ΔΗ.ΘΕ.ΚΕΛ) με διακριτικό τίτλο «Θεσσαλικό Θέατρο», έχουν εξέχουσα θέση.

  Παράλληλα ο κ. Παπαχρήστος γνωστοποίησε στον κ. Τσιάνο την πρόθεση της διοίκησης του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου να του απονεμηθεί ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου στις τέχνες και τα γράμματα, ο έπαινος «Αριστείας Πολιτισμού» του ΟΡ.ΦΕ.Ο. για το 2024.