Πολυεπίπεδη στρατηγική συνεργασία της Π. Ε. Πιερίας με τον ΟΡΦΕΟ

Πολιτισμός

 Με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου συναντήθηκαν, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας, την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο Αντιπρόεδρος, κ. Οδυσσέας Μανωλόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ.  κ.κ. Μελίνα Παπαδοπούλου, Πλάτων Τασχουνίδης, Ραφαήλ Μετενίδης και Βασίλειος Δήμου.

Τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΡ.ΦΕ.Ο. αναφέρθηκαν στους σκοπούς και το πρόγραμμα της διοργάνωσης του φετινού καλοκαιριού. Παράλληλα ενημέρωσαν εκτενώς την Αντιπεριφερειάρχη για τις δράσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου, τις προτεραιότητες και τους στόχους που θέτουν για τη νέα χρονιά.

Η κα Μαυρίδου επεσήμανε  την άψογη και αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί και η οποία πρόσφατα διευρύνθηκε και μέσω της συμμετοχής του ΟΡ.ΦΕ.Ο. στον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ). 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, με δεδομένη την ευαισθητοποίηση και τη δραστηριοποίησή της σε θέματα προαγωγής  της τέχνης και του πολιτισμού, δεσμεύθηκε ότι τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας όσο και η ίδια προσωπικά θα συνεχίζουν να στηρίζουν ενεργά τις δράσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου.

«Το Φεστιβάλ Ολύμπου αποτελεί για την Πιερία, τον μεγάλο πρεσβευτή προβολής της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας. Στηρίζουμε δυναμικά και έμπρακτα το Φεστιβάλ Ολύμπου και με υπερηφάνεια γινόμαστε κοινωνοί του αξιοθαύμαστου πολιτιστικού μας κεφαλαίου, που αναμφισβήτητα συμβάλει στην πολιτιστική, καλλιτεχνική, και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής», όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κα Σοφία Μαυρίδου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Για μια ακόμα χρονιά η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, θα είναι βασικός υποστηρικτής του Φεστιβάλ Ολύμπου. Αυτό επιβεβαίωσε στη συνάντησή μας η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου. Χάρη στη γενναία κάθε χρόνο επιχορήγηση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, το Φεστιβάλ Ολύμπου, έχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει και να παρουσιάζει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αντάξιο της ιστορίας του και των προσδοκιών των πολυάριθμων φίλων του».

          H συνάντηση έκλεισε με τη δέσμευση και των δύο πλευρών για συνέχιση της εξαιρετικής τους συνεργασίας με στόχο την αναβάθμιση του πολιτιστικού κεφαλαίου της Πιερίας.