Η Γενική Συνέλευση, οι διαδικασίες διεύρυνσης  και η πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΠΟΤΑΠ

Πολιτισμός

  Η εξωστρέφεια, η συλλογικότητα, η πολυφωνία, η πολυσυλλεκτικότητα και ο πλουραλισμός, αποτελούν τις κατευθυντήριες αναφορές των επιλογών με τις οποίες υλοποιεί τις πρωτοβουλίες του, αλλά και αναπτύσσεται ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ).

  Κάνοντας πράξη τον σχεδιασμό του, ο Οργανισμός προχώρησε τόσο σε διεύρυνση με την εισδοχή και νέων συνεργαζόμενων φορέων οι οποίοι αποτελούν τους λειτουργικούς εταίρους του, όσο και στον προγραμματισμό των δράσεων του για τη νέα χρονιά με νέες καινοτόμες ενέργειες, στόχους και επιδιώξεις.

  Η γενική συνέλευση του Π.Ο.Τ.Α.Π. η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024  στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου, έδωσε το στίγμα της εξωστρεφούς του φιλοσοφίας, εντάσσοντας παράλληλα στη δύναμή του φορείς από το όλο τον κοινωνικό ιστό του νομού μας. Έτσι όλοι μαζί και συλλογικά θα προωθούν προτάσεις και δράσεις για την τουριστική ανάπτυξη, αλλά και προβολή των συγκριτικών στοιχείων της Πιερίας σε δωδεκάμηνη προοπτική.

  Επίσης, γνωστοποιήθηκαν οι άμεσες προτεραιότητες του Οργανισμού για την τρέχουσα χρονιά με αναφορά τον προσβάσιμο και ποδηλατικό τουρισμό και βέβαια όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αξιοποιούν και αναδεικνύουν την Πιερία με τους θαυμάσιους παραθαλάσσιους τόπους, τους ορεινούς προορισμούς και τον ιστορικό-αρχαιολογικό μας πλούτο.

Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ και εκπρόσωπος του Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Γιώργος Καραλής, η Αναπληρώτρια Δημάρχου Κατερίνης και Αντιδήμαρχος Δήμου Κατερίνης κα Ελίνα Διαμαντοπούλου, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Γιαννίκης, τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΟΤΑΠ κ.κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, Νίκος Λαλούμης, Στέλιος Ούζας, Αφροδίτη Μπέλλου και Βασίλης Δήμου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος Καθηγητής κ. Δημήτρης Αηδόνης, ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας κ. Μόσχος Λεοντιάδης, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Κατερίνης κ. Γιώργος Παρθενίδης, ο Πρόεδρος του Olympus Marathon κ. Άρης Νίκας, ο Πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου κ. Δημήτρης Χασιώτης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου κα Παναγιώτα Δρούγκα, o Εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας κ. Γιάννης Γκατζής, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων, Ψητοπωλών και συναφών επαγγελμάτων Κατερίνης κ. Βασίλης Αγιαννίτης, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Οδυσσέας Μανωλόπουλος, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης κ.κ. Ευθύμης Μαυρίδης και Ηλίας Παπάζογλου,  αντίστοιχα.

  «Υποδεχόμαστε στον ΠΟΤΑΠ τους νέους συνεργαζόμενους φορείς στον κοινό μας στόχο, ώστε να αναδείξουμε τον τουρισμό και όχι μόνο της Πιερίας μας. Όλοι μαζί θα σχεδιάζουμε και θα υλοποιούμε τις αναπτυξιακές και προωθητικές δράσεις, έτσι ώστε ο τόπος μας να καταστεί ιδανικός προορισμός για τους επισκέπτες, τους επιχειρηματίες και τους επενδυτές.  Με ορθή και βιώσιμη διαχείριση του τουριστικού και πολιτισμικού μας προϊόντος, θα προωθήσουμε την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα προς όφελος όλων. Καλωσορίζω τα νέα μέλη του Οργανισμού, ευχόμενη ευόδωση των κοινών μας πρωτοβουλιών» επισήμανε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου.

           Από την πλευρά του ο πρόεδρος του  Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) κ. Γιώργος Καραλής αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δυναμική που προδιαγράφεται  στον ΠΟΤΑΠ με τις πολυμορφικές του συνέργειες, τόνισε: «Είμαστε πλέον περισσότεροι και αυτό το γεγονός μας προσδίδει μεγαλύτερη οντότητα στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την προώθηση νέων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών για την ανάπτυξη της Πιερίας. Αναμφίβολα η πολυμορφία διαμορφώνει παραγωγικότερα την τουριστικής μας ταυτότητα. Δίδουμε ιδιαίτερη έμφαση και αυτό θα υλοποιήσουμε όλοι μαζί, την σωστή διαχείριση ενός βιώσιμου προορισμού που είναι ασφαλώς η δώδεκα μηνών επισκεψιμότητα στην Πιερία. Σας γνωρίζω ότι εστιάζουμε την προβολή του νομού μας στις πιο ελκυστικές και ώριμες τουριστικές αγορές, εκτός βέβαια από την εγχώρια κοινωνία. Καλωσορίζω τα νέα μας μέλη. Καλή και παραγωγική συνεργασία.»

  Ο Δήμος Κατερίνης εκπροσωπήθηκε στη Γενική Συνέλευση από την Αναπληρώτρια Δημάρχου και Αντιδήμαρχο κα Ελίνα Διαμαντοπούλου, η οποία εξέφρασε την αποδοχή από τον Δήμο Κατερίνης των κοινών δράσεων μέσω του ΠΟΤΑΠ. αναφέροντας: «Ο Δήμος Κατερίνης, ως ο μεγαλύτερος Δήμος της Πιερίας, συμμετέχει ενεργά στη συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Η ενεργοποίηση όλων των φορέων που καθορίζουν, ο καθένας με τον τρόπο του, την τουριστική ταυτότητα του νομού, αποτελεί τη βάση για τη δημιουργία του σύγχρονης εικόνας του τόπου μας» .

    Ως είθισται για την «καλή χρονιά», η γενική συνέλευση με τον Διευθυντή του ΠΟΤΑΠ Βασίλη Δήμου επί του συντονισμού των διαδικασιών, προχώρησε στο έθιμο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, με τυχερό τον νομικό σύμβουλο του ΠΟΤΑΠ κ. Νίκο Πούλιο.