Δήμος Κατερίνης: Συνάντηση Αντιδημαρχίας Καθαριότητας με εκπροσώπους τουριστικών κ.α. φορέων ενόψει θερινής τουριστικής περιόδου

Κοινωνία Τουρισμός

Με στόχο την καταγραφή προβλημάτων καθαριότητας στην παραλιακή ζώνη και την εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων ενόψει θερινής τουριστικής περιόδου, συνάντηση με τουριστικούς και άλλους φορείς και παράγοντες πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Τάπρας, στην Παραλία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Παραλίας, η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Παραλίας «Κερδώος Ερμής»ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Παραλίας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας ΠαραλίαςΑλέξης Τσαουσίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Τομέα Καθαριότητας Δ. Κατερίνηςεκπρόσωποι Συλλόγων Παραλίας, καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.), Δημήτρης Οσιπίδης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκτέθηκαν σημαντικά προβλήματα καθαριότητας και κατατέθηκαν προτάσεις για λύσεις, προτάσεις τις οποίες ο Αντιδήμαρχος ζήτησε από όλους τους εκπροσώπους φορέων να τις καταγράψουν και να τις αποστείλουν στην Αντιδημαρχία Καθαριότητας. Ακολούθως, όπως ανέφερε ο κ. Τάπρας, θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση με σκοπό την αξιολόγηση προβλημάτων και προτάσεων, με τελικό στόχο την εφαρμογή λύσεων.

«Ο τουρισμός είναι ένα ευαίσθητο προϊόν», τόνισε ο Ηλίας Τάπρας μετά τη συνάντηση, «γι’ αυτό και η καθαριότητα είναι βασικότατος παράγων όχι μόνο για ευχάριστη διαμονή των τουριστών στον τόπο μας αλλά και για συνεχή διαφήμιση της περιοχής μας. Θέλουμε οι τουρίστες που έρχονται εδώ, να είναι και οι καλύτεροι διαφημιστές όλης της παραλιακής ζώνης του δήμου μας, της Ολυμπιακής Ακτής, της Παραλίας και του Κορινού.

Αυτός είναι ο λόγος που προετοιμαζόμαστε από τώρα, ώστε, αυτό το καλοκαίρι, να έχουμε παραλίες και ακτές χωρίς απορρίμματα σε δρόμους, πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους και αμμουδιές. Παράλληλα όμως, θέλουμε να προωθήσουμε και την ανακύκλωση π.χ. του γυαλιού (μπουκαλιών), χαρτιού κλπ. Όλα αυτά ωστόσο θα γίνουν μετά από συνεργασία με αρμόδιους τουριστικούς και άλλους φορείς», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας