Κάλεσμα του συλλόγου Αγροτών-Κτηνοτρόφων “Δήμητρα” και του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης σε κινητοποίηση το Σάββατο 10/2 στις 10:30 στην πυροσβεστική με τα τρακτέρ με σκοπό τη δημιουργία μπλόκου.

Αγροτικά

Ο Σύλλογος Αγροτών-Κτηνοτρόφων Κατερίνης ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ και ο Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης καλεί τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς του Νομού σε κινητοποίηση το Σάββατο 10/2 στις 10:30 στην πυροσβεστική με τα τρακτέρ με σκοπό τη δημιουργία μπλόκου.

Συνάδελφοι δεν πάει άλλο, όσο καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα.

Αγωνιζόμαστε για να μπορούμε να πάμε στο χωράφι μας !

Οι αρνητικές συνέπειες της ΚΑΠ είναι πλέον ορατές για την επιβίωση των βιοπαλαιστών αγροτών στην χώρα μας και στην Ευρώπη.

Αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας, παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που μας οδηγεί στην φτώχεια και το ξεκλήρισμα και διεκδικούμε:

 Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα για να καλύψουμε τις βιοποριστικές ανάγκες και τα έξοδα καλλιέργειας.

 Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα, από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.

 Λέμε κατηγορηματικά όχι στα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που προβλέπει μεγαλύτερη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, μικρότερες αποζημιώσεις, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.

 Παλεύουμε για ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

 Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας. Να σταματήσει η απαράδεκτη λογική του κόστους – οφέλους που όλες οι κυβερνήσεις ακολούθησαν επειδή η ανθρώπινη ζωή και η περιουσία δεν είναι κόστος ούτε θα δεχτούμε ως αναπόφευκτο γεγονός το καλοκαίρι να καιγόμαστε και τον χειμώνα να πλημμυρίζουμε με θυσίες ανθρώπινων ζωών.

Συνεχίζουμε δυναμικά με αγωνιστικές πρωτοβουλίες, δίνοντας το παρών σε δράσεις που θα οργανωθούν το επόμενο διάστημα σε Κατερίνη και Πιερία.