Πιερία: Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες – Διαμαρτυρία με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης

Αγροτικά

Ο Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης απεφάσισε να  διοργανώσει την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024 κινητοποιήσεις, ζητώντας την άμεση οικονομική στήριξη της πολιτείας.

Ζητάει:

«Την άμεση πληρωμή και ολοκλήρωση των οριστικών δικαιωμάτων των αγροτών, η οποία αδικαιολογήτως δεν έχει εξοφληθεί μέχρι σήμερα. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Πιερίας αδυνατούμε να εξοφλήσουμε τις υποχρεώσεις μας, γιατί πουλάμε φθηνά τα προϊόντα μας και αγοράζουμε ακριβά τα εφόδια.

Επίσης, το 70% των αγροτών αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Ζητάμε να συνταξιοδοτούνται οι αγρότες  από τον ΕΦΚΑ(πρώην ΟΓΑ) και να υπάρχει η δυνατότητα να παρακρατούνται οι οφειλόμενες εισφορές τους, αποδίδοντας τα υπόλοιπα ποσά.

Το αφορολόγητο των αγροτών να ανέβει στις 15.000 ευρώ, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι παραγωγές μας τα τελευταία χρόνια.

Ζητάμε επιδότηση όλων των εφοδίων, και ειδικότερα για τους κτηνοτρόφους την επιδότηση των ζωοτροφών τους.

Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να προβούμε σε κινητοποιήσεις αρχής δεδομένης την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου και μέχρι τελικής δικαίωσής μας. Η μορφή αγώνα θα περιλαμβάνει κλείσιμο δρόμων και διαμαρτυρία με τρακτέρ στην κεντρική Πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης.»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γιώργος Χαρισσόπουλος