Μητρόπολη Κίτρους| Η ορεινή Πιερία μίλησε: Όχι στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Κοινωνία

Το πρωί της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Λόφου, έλαβε χώρα εκδήλωση για την Γιορτή της Μητέρας, όπου έγινε ενημέρωση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο για τις αποφάσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος επί του νομοσχεδίου που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Η εκδήλωση άρχισε με επίκαιρο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο παρουσίασε η χορωδία της Ενορίας Λόφου και παιδιά των κατηχητικών συνάξεων. Κεντρικό θέμα ήταν το αγαπημένο πρόσωπο της μητέρας και η οικογένεια, με την ευκαιρία της εορτής της Υπαπαντής του Χριστού.

Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας, από τον Λόφο, τον Άγιο Δημήτριο και άλλες κοινότητες της ορεινής Πιερίας παρακολούθησαν την εκδήλωση, και στη συνέχεια την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, ο οποίος με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης και αγάπης, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η Εκκλησία είναι κάθετα αντίθετη προς το προωθούμενο νομοσχέδιο.

Το θέμα έχει προκαλέσει σοβαρή  αναστάτωση  και εύλογους προβληματισμούς στην ελληνική κοινωνία, καθώς καθίσταται πασιφανές, ακόμη και στον πλέον καλοπροαίρετο, ότι στην πραγματικότητα ανοίγει κερκόπορτες, που θα οδηγήσουν με βεβαιότητα στην ισοπέδωση του ιερού και ευλογημένου θεσμού της οικογένειας και στην περαιτέρω αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού. 

Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος «Προφανώς η Πολιτεία νομοθετεί, αλλά δεν μπορεί να στερήσει την ελευθερία του λόγου από την Εκκλησία. Ούτε απαλλάσσεται η Εκκλησία από το καθήκον ενημέρωσης του πιστού λαού. Ούτε μπορεί η Πολιτεία να υποδείξει τι είναι αμαρτία και τι όχι.  Η Εκκλησία δεν νομοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για τους νόμους. Αν σιωπήσει, όμως, φέρει βαρύτατη ευθύνη και αυτοκαταργείται. Αφού, λοιπόν, δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε νόμους, θα έχουμε την δυνατότητα να λέμε την αλήθεια και να κηρύσσουμε στον κόσμο να αποφεύγει κάθε παρέκκλιση από τον νόμο του Θεού. Το νομοσχέδιο καταργεί όχι μόνο κανόνες βιοηθικής, χριστιανικές αξίες και την ελληνική οικογενειακή παράδοση, αλλά ανατρέπει τα δικαιώματα μελλοντικών παιδιών και τους ρόλους των φύλων ως στοιχείων συνοχής της κοινωνίας».

Η αθρόα συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση φανερώνει την αντίθεση της κοινής γνώμης στο προωθούμενο νομοσχέδιο.

Την ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης είχε ο Πρωτοπρ. Γεώργιος Βέτσος, Αρχιερατικός Επίτροπος Πέτρας.