Η. Τσιτλακίδης, πρ. ΕΞΕΠ: Η πυρασφάλεια των ξενοδοχειακών κτιρίων σε πρώτο πλάνο – Συνάντηση μελών του Δ.Σ με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πιερίας

Κοινωνία Τουρισμός

Με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Πιερίας Πύραρχο  κ. Παναγιώτη Πατσιαλή, συναντήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδοχείων Πιερίας (Ε.Ξ.Ε.Π), στα γραφεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης την Τρίτη 30-01-2024. Η εθιμοτυπική  επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο και θερμό κλίμα και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκε όχι μόνο η υφιστάμενη αγαστή συνεργασία αλλά και η δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας.

Στη συνάντηση, τέθηκαν μεταξύ άλλων,  θέματα που άπτονται της αδειοδότησης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και των μέτρων πυρασφάλειας που πρέπει να τηρούνται, ενώ από την πλευρά του ο Διοικητής κ. Πατσιαλής, ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ, για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στο νομό, του αριθμού των πυροσβεστικών οχημάτων και των πυροσβεστών στην Πιερία, καθώς και για το νομικό πλαίσιο  πυρασφάλειας των ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Ηρακλής  Τσιτλακίδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος  Λαλούμης, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος  Ζώβας  και το μέλος κ. Γιάννης  Γεωργιάδης.

Η συνάντηση ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε ότι αφορά την ασφάλεια των ξενοδοχειακών κτιρίων και, ταυτόχρονα, διερευνήθηκαν τόσο οι τρόποι βελτίωσης της ήδη πολύ καλής συνεργασίας των δύο φορέων, όσο και οι τρόποι ενημέρωσης των μελών της Ε.ΞΕ.Π. για την πυρασφάλεια. Κοινή πεποίθηση όλων ήταν, πως οι ξενοδόχοι εφαρμόζουν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που προβλέπονται,  αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας των επισκεπτών, που ήδη έχουν.