Ο Παναγιώτης Καραΐσκος – Κορυφαίος Μαραθωνοδρόμος στην Ελλάδα, στο Δημαρχείο Κατερίνης

Αθλητικά Κοινωνία
  • Ι. Ντούμος: Η διαδρομή του πρωταθλητή μας αποτυπώνει τη δύναμη της θέλησης

Τον Παναγιώτη Καραΐσκο, Πρωταθλητή Ελλάδος, Νικητή του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, υποδέχθηκε σήμερα, στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος. Αφορμή για τη συνάντηση, η καθιερωμένη εκδήλωση του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», μεθαύριο Τετάρτη, στο Πνευματικό Κέντρο (ώρα 19:00), με τιμώμενο πρόσωπο τον κορυφαίο μαραθωνοδρόμο της χώρας.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον πρωταθλητή τόσο για τις αγωνιστικές επιτυχίες του, όσο και για τη γενικότερη διαδρομή του, που όπως είπε «αποτυπώνει τη δύναμη της θέλησης και της μάχης του καλού ενάντια στο κακό», καθώς – όπως έχει δημοσίως εξομολογηθεί – είχε βυθιστεί στον κόσμο των εξαρτήσεων για 6 ολόκληρα χρόνια. Όπως είναι γνωστό, μετά από την απεξάρτηση του, το τρέξιμο ήρθε και του άλλαξε τη ζωή. Και από τότε δεν έχει σταματήσει να τρέχει σημειώνοντας ρεκόρ και σημαντικές διακρίσεις.

Επιπλέον, ο κος Ντούμος συζήτησε μαζί του για τα επόμενα αθλητικά σχέδιά του, τα οποία επικεντρώνονται σε συμμετοχές σε διεθνείς μαραθωνίους, με πρώτη τον Μαραθώνιο του Παρισιού. Παράλληλα, τον προσκάλεσε να λάβει μέρος στην επόμενη διοργάνωση του «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», τον προσεχή Οκτώβριο και του δώρισε μία έκδοση για την πόλη της Κατερίνης.

Τέλος, ο Δήμαρχος συνεχάρη και το Δ.Σ. του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», για την πρόσκληση στον πρωταθλητή, καθώς και για την 15χρονη διαδρομή  του συλλόγου, που όπως είπε ταυτίζεται με την ανάδειξη του μαζικού αθλητισμού στην Πιερία.

Παρόντες στη συνάντηση με τον Παναγιώτη Καραΐσκο ήταν και οι αντιδήμαρχοι: Πολιτισμού/Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου, Αθλητισμού, Γεώργιος Κοκαβίδης και Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης, Μιχάλης Γεωργιάδης.