Την ανόρυξη νέας γεώτρησης στον Κορινό εξετάζει η ΔΕΥΑΚ για τη διασφάλιση της επάρκειας πόσιμου νερού

Επαγγελματίες

Στη διερεύνηση ανόρυξης νέας υδρευτικής γεώτρησης που θα λύσει οριστικά το ζήτημα της επάρκειας νερού στον Κορινό προχωρά η Δημοτική Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κατερίνης (ΔΕΥΑΚ).

Ήδη μελετάται η υπάρχουσα γεώτρηση που βρίσκεται στην περιοχή Σ. Σταθμός – Λάκος της Δ.Κ. Κορινού, όπου μετά από έρευνα των ποιοτικών χαρακτηριστικών και εξετάσεις του νερού, η ΔΕΥΑΚ προτίθεται να προχωρήσει σε νέα γεώτρηση στην περιοχή, ώστε μελλοντικά να συνδεθεί με το δίκτυο ύδρευσης. Στόχος η επένδυση να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα επαρκές υδρευτικό δίκτυο, που θα ανταπεξέρχεται στις ανάγκες ύδρευσης του οικισμού ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η ζήτηση του νερού αυξάνεται, λόγω και της τουριστικής περιόδου.

Τις προηγούμενες ημέρες η ΔΕΥΑΚ προέβη σε απομάκρυνση της υποβρύχιας αντλίας (υποβρύχιο αντλητικό συγκρότημα) και σε τοποθέτηση νέας αντλίας, αναβαθμισμένων τεχνικών στοιχείων, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών άντλησης του πόσιμου νερού. Στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησης της ποιότητας και της ποσότητας του νερού, θα προχωρήσει και η μελέτη και κατασκευή για την ανόρυξη και εξοπλισμό νέας υδρευτικής γεώτρησης.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σάββας Οφείδης, η νέα διοίκηση προχωρά συστηματικά και με συγκεκριμένο σχέδιο στη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης, στην κατεύθυνση να διασφαλιστεί η ποσότητα και η ποιότητα του νερού για όλους τους δημότες. Ιδιαίτερα για τον Κορινό επισημαίνει ότι είναι προτεραιότητα η εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για ένα ζήτημα που απασχολεί εδώ και χρόνια τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής.