ΕΞΕΠ: Διαδικτυακή  ενημερωτική ημερίδα  – Η. Τσιτλακίδης: «Στοχεύουμε σε μια ευρεία ενημέρωση τουριστικών αλλά και κοινωνικών θεμάτων»

Κοινωνία Τουρισμός

Μια ακόμη πετυχημένη δράση υλοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας,   με την στήριξη και συμμετοχή της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας Ημαθίας Πέλλας, με στόχο την ενημέρωση των μελών τους και των επαγγελματιών στον τομέα του Τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε το Σάββατο  20 Ιανουαρίου 2024, διαδικτυακή ενημέρωση που αφορούσε στην παρουσίαση του σήματος Green Key – Διεθνές οικολογικό σήμα ποιότητας πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης στην τουριστική βιομηχανία, τα κίνητρα συμμετοχής και τα οφέλη, την παρουσίαση του σήματος Bike Friendly, αλλά και την  πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και την αντιμετώπιση του  φαινομένου, με ομιλήτριες την υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη και την εκπρόσωπος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων  της  Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής  Κωνσταντίνα Κωστάκου.

Ενημέρωση σε μια ευρεία γκάμα ζητημάτων

«Οι δράσεις μας δεν περιορίζονται στα αυστηρά πλαίσια του τουριστικού επαγγέλματος, αλλά απλώνονται σε μια ευρεία γκάμα ζητημάτων και κοινωνικών θεμάτων που μας αφορούν όλους. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως όλοι πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι και σε θέματα που αφορούν την σεξουαλική κακοποίηση, έτσι ώστε να μπορούμε να τα αντιλαμβανόμαστε και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα», σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΞΕΠ κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης.