Δύο ακόμη μετάλλια για τον Γιώργο Σκουλαριώτη στο 71ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ορνιθολογίας

Κοινωνία

Στην Talavera de la Reina της Ισπανίας έγινε το 71ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ορνιθολογίας από 19 έως 28 Ιανουαρίου , όπου συμμετείχε ακόμη μια φορά με τα καναρίνια του , ο Γιώργος Σκουλαριώτης.

   Ανάμεσα σε  25,000 διαγωνιζόμενα ωδικά πτηνά από 17 χώρες και 3,775 εκτροφείς , κατάφερε να αποσπάσει  δύο  μετάλλια ανεβάζοντας έτσι το σύνολο Παγκόσμιων τίτλων του στους δεκατέσσερις  μέχρι τώρα .

   Ο Σκουλαριώτης είναι  Αντιπρόεδρος του συλλόγου Σ.Φ.Ω.Π. της Πανελλήνιας Ορνιθολογικής Ομοσπονδίας , ο οποίος τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στους εγχώριους , αλλά και τους διεθνείς διαγωνισμούς  της C.O.M. (Confederation Ornithologique Mondiale) που έχει στόχο την διάδοση της ορνιθοκουλτούρας , την εκτροφή και βελτίωση των ωδικών πτηνών συντροφιάς αλλά και την καταπολέμηση της αιχμαλωσίας άγριων πουλιών.

   Μεταξύ άλλων ο κ. Σκουλαριώτης δήλωσε

   ¨Θέλω να ευχαριστήσω και να αφιερώσω τα μετάλλια μου φέτος,  στην κτηνιατρική υπηρεσία Κατερίνης  και συγκεκριμένα στον κτηνίατρο  κ. Κακάνη Μιχαήλ, ο οποίος πραγματικά υπερέβαλλε εαυτόν και πρόλαβα την προθεσμία συμμετοχής καθώς η φετινή διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων δικαιολογητικών ήταν πρωτόγνωρη για την Ελληνική πραγματικότητα μέχρι τώρα.¨

   Το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην πόλη Gaiola  της Πορτογαλίας , τον Ιανουάριο του 2025.