Στην Gizelis Robotics η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη Παπαδημητρίου – «Καθοριστική για την ανάπτυξη η επένδυση στις νέες τεχνολογίες»

Επαγγελματίες Οικονομία Πολιτική

«Οι νέες τεχνολογίες είναι το μέλλον της μεταποίησης και της βιομηχανίας, ένα παράθυρο στην εξελισσόμενη σχέση μεταξύ αυτοματισμού και οικονομίας», δήλωσε η Υφυπουργός Ανάπτυξης κα Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου κατά την επίσκεψη της στην Gizelis Robotics, στην έδρα της στο Σχηματάρι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης είδε στην πράξη την εφαρμογή των καινοτόμων αρχών του Industry 4.0, που αναδεικνύουν τη σημαντική συμβολή της ρομποτικής και του αυτοματισμού στη μετασχηματισμένη βιομηχανική παραγωγή.

Η κα Μάνη ξεναγήθηκε στις γραμμές παραγωγής και τους χώρους Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας από τον Ευάγγελο Γκιζελή, Πρόεδρο του Ομίλου Gizelis, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, αλλά και τον ιδρυτή της εταιρείας, Σταμάτη Γκιζελή, εστιάζοντας στη σημασία του «έξυπνου εργοστασίου» και τις προκλήσεις της σύγχρονης βιομηχανίας.

Συζητήθηκαν θέματα όπως η σημασία του machine learning (μηχανική μάθηση), του εξειδικευμένου λογισμικού, των big data, και της ρομποτικής στην παραγωγική διαδικασία.

Επίσης, τονίστηκε η συμβολή της εταιρείας στην ανάπτυξη του πρώτου «έξυπνου» εργοστασίου στην Ελλάδα, ως πρότυπο για την αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας.

Η Gizelis Robotics, μια εξωστρεφής εταιρεία με πελάτες σχεδόν σε όλο τον κόσμο, διαδραματίζει έναν πρωτοπόρο ρόλο στην ανάπτυξη προηγμένων ρομποτικών λύσεων, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στην εποχή του Industry 4.0.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε τη σημασία της χρήσης της τεχνολογίας αυτοματισμού και της τεχνητής νοημοσύνης για την προώθηση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και την υποστήριξη της «έξυπνης» βιομηχανικής παραγωγής.