Σύσκεψη με τους πολιτιστικούς συλλόγους: Ι. Ντούμος: Θα στηρίξουμε δίκαια τους συλλόγους – Ε. Διαμαντοπούλου: Δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ένα ευρώ για τον πολιτισμό (βίντεο+φωτο)

Κοινωνία Πολιτισμός

Συνάντηση με τους πολιτιστικούς συλλόγους είχε το απόγευμα της Τετάρτης η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης κα Ελίνα Διαμαντοπούλου, στην οποία παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Ιωάννης Ντούμος.

Στη συνάντηση, κατά την διάρκεια της οποία έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας, στην οποία ανταποκρίθηκαν όλοι οι σύλλογοι του Δήμου Κατερίνης που προσκλήθηκαν, και οι 84, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τις υφιστάμενες κατασκευές, τον προγραμματισμός και την προβολή των εκδηλώσεων των συλλόγων.

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κατερίνης κ.Ντούμος, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το 2024 θα είναι μια δύσκολη δημοσιονομικά χρονιά λόγω των μεγάλων οφειλών της προηγούμενη διοίκησης και πρόσθεσε ότι παρά τα στενά οικονομικά περιθώρια, οι σύλλογοι θα στηριχθούν δίκαια.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κα Διαμαντοπούλου τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ένα ευρώ για τον πολιτισμό, ενώ κατέθεσε κάποιες προτάσεις προς συζήτηση που αφορούσαν το ηλεκτρονικό καλεντάρι των πολιτιστικών συλλόγων σε ιστοσελίδα την οποία έχει κατοχυρώσει ο δήμος για τον πολιτισμό στο Δήμο Κατερίνης, σημείωσε ότι το νέο πολιτιστικό κέντρο δίπλα στο υπεραστικό ΚΤΕΛ στο οποίο ξεναγήθηκε θα αποτελέσει ένα σημαντικό κτίριο – στολίδι που θα μπορεί να φιλοξενεί υψηλού επιπέδου παραστάσεις και από το εξωτερικό, και πρόσθεσε πως με τη συνεργασία και τη συμβολή των πολιτιστικών συλλόγων θα επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Θερμής ανταπόκρισης έτυχε και έγινε δεκτή η πρόταση της κα Διαμαντοπούλου, να πλαισιώνουν στις επίσημες εκδηλώσεις του Δήμου Κατερίνης, εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων με τις αυθεντικές παραδοσιακές τους στολές. “Είναι και αυτός ένας τρόπος να αναδείξουμε το πολιτιστικό πλούτο του τόπους μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Διαμαντοπούλου.

Οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων από την πλευρά τους, αναφέρθηκαν συνοπτικά στις δράσεις που αναπτύσσουν και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ κοινή συνισταμένη όλων ήταν η ανάγκη να ιδρυθεί ένα μουσείο που τόσο χρειάζεται η πόλη της Κατερίνης, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα μείνουν εκτός κάδρου και τα υπόλοιπα χωριά του δήμου.

Ο τυχερός της βραδιάς που κέρδισε το φλουρί ήταν ο κ. Ευγένιος Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων, στον οποίο η κα Διαμαντοπούλου δώρισε ένα βιβλίο της Ζωής Κουτσουρά με τίτλο “Κατερίνη στα χρόνια πριν και μετά την απελευθέρωση”, τα δικαιώματα του οποίου όπως είπε η αντιδήμαρχος έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο Κατερίνης.