Η Βασιλόπιτα και η … αλλαγή φρουράς των αρχαιοφυλάκων Δίου

Πολιτισμός

Τήρησαν και φέτος το έθιμο της κοπής της Βασιλόπιτας οι αρχαιοφύλακες και γενικά οι εργαζόμενοι στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου.

  Σε μια ζεστή συνάντηση πέρα της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η τελετή είχε και συναισθηματική φόρτιση λόγω αποχώρησης του μέχρι τώρα προϊσταμένου των αρχαιοφυλάκων, Σάββα Σπυριδόπουλου και την ανάληψη των καθηκόντων από το νέο προϊστάμενο, Νικόλαο Ζαβαντία.

  Στην κοπή της Βασιλόπιτας, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας (ΕΦΑ), Σταυρούλα Σδρόλια με παρόντες τους προέδρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού  Ιωάννη Παπαγεωργόπουλο και του Συλλόγου Αρχαιοφυλάκων Βορείου Ελλάδος, Σωτήριο Παπανικολάου, καθώς και επίσημο προσκεκλημένο τον πρόεδρο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.), Γρηγόρη Παπαχρήστο.

  Ο κ. Παπαχρήστος ως θεσμικός συνεργάτης με την κοινωνία των αρχαιολόγων και γενικά των εργαζομένων στην ιερή πόλη των Μακεδόνων, αλλά και ευρύτερα, ευχαρίστησε την κ. Σδρόλια και το προσωπικό της Εφορείας  για την πολύχρονη και εποικοδομητική συνεργασία του Οργανισμού με την υπηρεσία, ευχήθηκε ακόμα περαιτέρω συμπόρευση των δύο πλευρών για την ακόμα παραγωγικότερη ανάδειξη των ιστορικών και αρχαιολογικών δεδομένων της Πιερίας. Αναφέρθηκε επιγραμματικά στις πρόσφατες παρεμβάσεις στο Δίον για την εύρυθμη λειτουργία των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου.

  Πέρα των ευχών στον αποχωρήσαντα  κ. Σπυριδόπουλου, ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος του απένειμε των «Λεύκωμα 50 χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου», καθώς επίσης το ίδιο έπραξε και στον πρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού  Ιωάννη Παπαγεωργόπουλο. Στον κ. Παπανικολάου απένειμε το λεύκωμα «Όλυμπος».

  Τον κ. Σπυριδόπουλο τίμησε επίσης με πλακέτα από μέρους της ΕΦΑ Πιερίας, η προϊσταμένη Σταυρούλα Σδρόλια.