Για τον θεματικό τουρισμό και την εκπαίδευση στην Υφυπουργό Έλενα Ράπτη ο Φ.Μπαραλιάκος

Πολιτική Τουρισμός

Με την Υφυπουργό Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, αρμόδια για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και ειδικών μορφών Τουρισμού συναντήθηκε ο βουλευτής Πιερίας, κ.Φώντας Μπαραλιάκος.

Δύο υπήρξαν οι κεντρικοί άξονες της ευρείας θεματολογίας που συζητήθηκε μεταξύ τους. Ο πρώτος αφορούσε στο θεματικό τουρισμό στο νομό Πιερίας. Ο κ. Μπαραλιάκος και η Υφυπουργός, δήλωσαν υπέρμαχοι της προοπτικής η Ελλάδα να διευρύνει πλέον την τουριστική της «ταυτότητα». 

Πέρα από τον ήλιο και τη θάλασσα είναι ανάγκη να καλύπτει την ανάγκη για ανθρώπινη σύνδεση, προσέγγιση με το φυσικό περιβάλλον, περιπέτεια, επαφή με την κουλτούρα, αλλά και το πολιτιστικό φορτίο κάθε τόπου. Αυτό θα συμβεί, με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τον θεματικό τουρισμό. 

 Και ασφαλώς η Πιερία δύναται να στηρίξει πολλές από αυτές, όπως : αγροτουρισμός, συνεδριακός τουρισμός, οινοτουρισμός, αθλητικός, πολιτιστικός, θρησκευτικός, ιατρικός κ.α. Κι όλα αυτά, σε ένα πλαίσιο άρτιων και οργανωμένων υποδομών αλλά και ανταγωνιστικών τιμών. 

 Ο Βουλευτής Πιερίας κατέθεσε προτάσεις για δυναμική και στοχευμένη προβολή των εναλλακτικών μορφών θεματικού τουρισμού που δύναται να υποστηρίξει η Πιερία. Ο θεματικός Τουρισμός αποτελεί ζητούμενο και στοίχημα ενώ ταυτόχρονα συντρέχουν οι προϋποθέσεις με την κατάλληλη διαφήμιση να συγκροτηθεί ένα «καλεντάρι» επιλογών με έμφαση στον χειμερινό τουρισμό, με αξιοποίηση του Ολύμπου και του Ελατοχωρίου, με τις θρησκευτικές περιηγήσεις, την επισκεψιμότητα σε οινοποιεία και τα αθλητικά events αλλά και ποικίλες άλλες επιλογές να συγκροτούν ένα μείγμα προτιμήσεων για τον πλέον απαιτητικό επισκέπτη. 

 Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε και το Project «ΠΙΕΡΙΑ365», που αφορά δράσεις και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση, υποστήριξη και προώθηση του θεματικού τουρισμού της Πιερίας όλο το χρόνο, πέραν της καλοκαιρινής περιόδου. 

Το Project «Πιερία 365» αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον Βουλευτή Πιερίας καθώς, από την πρώτη στιγμή εκλογής του κατέθεσε τις προτάσεις του τόσο στην ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού όσο και στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό. 

Κατά την διάρκεια της έως τώρα θητείας του, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του τουρισμού της Πιερίας αλλά και με κυβερνητικούς φορείς, διερευνά, επεξεργάζεται και αναδεικνύει τις πολλαπλές επιλογές που προσφέρει η Πιερία για να συγκροτηθεί ένα καλεντάρι με εναλλακτικές δραστηριότητες για κάθε μήνα του έτους. Αυτές ανέπτυξε διεξοδικά και στην Υφυπουργού Τουρισμού αναλύοντας τα πολλαπλασιαστικά οφέλη για την επιχειρηματικότητα, τις υποδομές, την τοπική οικονομία και κοινωνία, προσδοκώντας στην συνεργασία του Υπουργείου για την ενίσχυσή τους. 

Ο κ.Μπαραλιάκος ζήτησε από την κα Ράπτη ως αρμόδια Υφυπουργό, την μέριμνά της και τον προγραμματισμό στον τομέα της εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης των εργαζόμενων στον τομέα του τουρισμού, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους της Πιερίας, σε όλο το φάσμα του τουρισμού, να διευρύνουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τα προσόντα τους, συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας του τόπου μας. 

 Η Υφυπουργός ενημέρωσε το Βουλευτή για τις δυνατότητες υποστήριξης των δράσεων στους τομείς του θεματικού τουρισμού στην Πιερία, υπερθεμάτισε στην ανάδειξη και προβολή του παγκόσμιου brand του ΟΛΥΜΠΟΥ και δήλωσε ότι θα βρίσκεται στην διάθεση των τουριστικών φορέων για τον καλύτερο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων που θα συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της Πιερίας.