Η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Κοινωνία Πολιτική

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, ο  Διευθυντής της Σχολής κ. Δημήτρης Μανούσης και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κιτσούλης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, υποδέχθηκαν την Υφυπουργό Ανάπτυξης και Βουλευτή Πιερίας κα Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου.

Η συμβολή της κας Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου ήταν καθοριστική προκειμένου να υλοποιηθεί μια ακόμη σημαντική δράση της Σχολής μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πιο συγκεκριμένα η πρόταση της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως χρηματοδοτήθηκε από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας, της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πολιτιστικές Επιχορηγήσεις» του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων και της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για «Πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα  που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους (έως 18 ετών)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» χορηγεί αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών στο Δημοτικό Τραγούδι και στα Παραδοσιακά Όργανα, μετά από έναν ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών. Σκοπός και στόχος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής είναι η καλλιέργεια του πατροπαράδοτου εκκλησιαστικού ήθους και της αγάπης των σπουδαστών προς την εκκλησιαστική μουσική και η  ανάδειξη αυτής.  Παράλληλα το ενδιαφέρον της Σχολής στρέφεται στη διατήρηση και διάδοση της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διάσωση και ανάδειξη αυτού του είδους μουσικής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η Υφυπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής Πιερίας κα Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, αφού ευχήθηκε σε όλους καλή και καρποφόρα χρονιά, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πνευματική διάσταση και την παιδεία, που μπορεί να αποκτήσει ο κάθε μαθητής με την ενασχόλησή του με τη βυζαντινή και την παραδοσιακή  μουσική.

Η κα Υφυπουργός μίλησε στους σπουδαστές και στους καθηγητές, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκομαι με  νέους ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν το μεγαλείο της Βυζαντινής αλλά και της Παραδοσιακής Μουσικής. Στηρίζουμε το πολυσχιδές έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου και της Ιεράς μας Μητροπόλεως κυρίως στον τομέα της νεολαίας και του πολιτισμού».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Σχολής κ. Δημήτρης Μανούσης ευχαρίστησε θερμά την κα Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου για την ουσιαστική της βοήθεια προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση της σημαντικής αυτής δράσης. Ο κ. Μανούσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η πρότασή μας που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, με την καθοριστική συμβολή της κας Υφυπουργού,  εστιάζει σε μια  σε ποικιλία θεμάτων που αναδεικνύουν τη βυζαντινή μουσική ως πολιτιστικό επίτευγμα παγκόσμιας εμβέλειας και επίδρασης».