Συνάντηση του Δημάρχου Κατερίνης Ιωάννη Ντούμου με την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως (φωτογραφίες)

Πολιτική

Το Δημαρχείο Κατερίνης επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή 12/01, στο πλαίσιο περιοδείας της στην Πιερία, η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, όπου μέσα σε εγκάρδιο κλίμα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Ιωάννη Ντούμο. Στην επίσκεψη, παρέστησαν επίσης: η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα – Μάνη Παπαδημητρίου, οι Βουλευτές Πιερίας, Ξενοφών Μπαραλιάκος, Σπυρίδων Κουλκουδίνας, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Πιερίας, Χαράλαμπος Μπρουσκέλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, Χαράλαμπος Χρ. Μπρουσκέλης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί, τοπικοί σύμβουλοι κ.α.

Συνέπεια λόγων και έργων

Στη διάρκεια της συνάντησης, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ έγινε αναφορά στη στενή συνεργασία που θα υπάρχει, προς όφελος του Δήμου Κατερίνης και των πολιτών. Πιο συγκεκριμένα, υποδεχόμενος την Υπουργό, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η παρουσία σας σήμερα στο δημαρχείο. Επίσημα είμαστε διοίκηση λίγων ημερών, ωστόσο από την επομένη των εκλογών βρεθήκαμε δίπλα στους υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να γίνει ομαλά η μετάβαση στη νέα θητεία. Θα πρέπει να σας πω ότι η δουλειά έχει ξεκινήσει. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε άψογη συνεργασία.  Παρακολουθώ την πορεία σας την οποία διακρίνει η συνέπεια λόγων και έργων. Και από δω και πέρα, είμαι βέβαιος, ότι θα μας δοθούν πολλές αφορμές για στενότερη συνεργασία».

Η Υπουργός

Η Υπουργός Εσωτερικών, χαιρέτησε τους εργαζόμενους και τα στελέχη του Δήμου, ευχαρίστησε την Υφυπουργό ανάπτυξης, τους Βουλευτές, για την παρουσία τους, ενώ συνεχάρη τον Δήμαρχο Κατερίνης, για την πρόσφατη εκλογή του. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η παρουσία μου εδώ σήμερα έχει ένα συμβολισμό.  Της αρωγής που θέλει συνολικά να δώσει το Υπουργείο Εσωτερικών στους ΟΤΑ […] Στόχος μας είναι πώς ο πολίτης θα γίνεται αποδέκτης καλύτερων υπηρεσιών. Είμαστε άλλωστε σε μία μεταβατική φάση για τους ΟΤΑ, καθώς πρόσφατα ψηφίστηκε ο νέος νόμος που τους εκσυγχρονίζει.  Και είμαστε εδώ, για να σταθούμε αρωγοί σε αυτή τη νέα εποχή για τους Δήμους […]».

Στον επίλογο της εθιμοτυπικής συνάντησης, η υπουργός υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών, ενώ ο Δήμαρχος Κατερίνης δώρισε στην υπουργό μία εικόνα της Αγίας Αικατερίνης, ένα λεύκωμα για την πόλη και δίνοντας το στίγμα των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα.

Τέλος, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού/Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου προσέφερε, μία συλλογή των πρωτότυπων μεταλλίων της διοργάνωσης «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», που όπως είναι γνωστό, είναι αφιερωμένη στα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της πόλης, ενώ πρόσφατα βραβεύτηκε για τη 10χρονη διαδρομή της, ως μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού της χώρας.  

Στη συνέχεια η υπουργός, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της ΔΕΕΕΠ ΝΔ Χ. Μπρουσκέλη, τον δήμαρχο Κατερίνης κ. Ντούμο, την υφυπουργό ανάπτυξης κα Μάνη Παπαδημητρίου, τους βουλευτές Φώντα Μπαραλιάκο και Σπύρο Κουλκουδίνα, τον Τομεάρχη Επιστημονικών Φορέων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θανάση Λιακόπουλο, τον αντιδήμαρχο Ηλία Τάπρα, και στελέχη της Ν.Δ, περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης όπου συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες, ολοκληρώνοντας την πρωινή περιοδεία σε γνωστό καφέ στο κέντρο της Κατερίνης.