Η κα Μάνη στα Επιχειρηματικά Βραβεία του ΕΒΕΑ – «Η επιχειρηματικότητα είναι μοχλός ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας»

Αγορά Επαγγελματίες Πολιτική

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης παραβρέθηκε ως επίσημη καλεσμένη στην ετήσια απονομή των Επιχειρηματικών Βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), μια συνάντηση αφιερωμένη στον επιχειρηματικό κόσμο.

Φέτος, τα βραβεία απονεμήθηκαν σε επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στην εξαγωγική δραστηριότητα, στις επιδόσεις στην έρευνα και καινοτομία και στη δέσμευσή τους στην πράσινη ανάπτυξη, αναδεικνύοντας την αξία της βιώσιμης και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας στην ελληνική οικονομία.

Η κα Μάνη υπογράμμισε την προσήλωση του Υπουργείου Ανάπτυξης στη στήριξη του επιχειρείν και στη σχεδίαση αναπτυξιακών εργαλείων για την επαναβιομηχάνιση της χώρας, επισημαίνοντας πως «η επιχειρηματικότητα είναι μοχλός ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, δήλωσε:

«Η Ελλάδα θα έχει στα επόμενα χρόνια τη δυνατότητα αξιοποίησης νέων και αυξημένων πηγών χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Θέλουμε περισσότερες επενδύσεις βασισμένες στην παραγωγικότητα, την εξωστρέφεια και την καινοτομία. Θέλουμε ισχυρότερες και πιο εξωστρεφείς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με καλύτερες θέσεις εργασίας. Και αυτό είναι ένα “στοίχημα” που θα κερδίσουμε».