Εκλογή νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης – Πρόεδρος καθολικής αποδοχής, ο Χαράλαμπος Χρ. Μπρουσκέλης

Πολιτική

Το νέο του Προεδρείο εξέλεξε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης για τη χρονική περίοδο: 1.1.2024 έως 30.6.2026, κατά την διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Πρόεδρος εξελέγη ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις –  κατόπιν πρότασης του Δημάρχου Κατερίνης, Ιωάννη Ντούμου – ο Χαράλαμπος Χρ. Μπρουσκέλης,  από την πλειοψηφούσα παράταξη «Δήμος Πρότυπο». Αντιπρόεδρος, ο Γεώργιος Καλαμάτας από τον συνδυασμό «Εκκίνηση» και Γραμματέας,  ο Νικόλαος Τσουπέης, επικεφαλής του συνδυασμού, «Λαική Συσπείρωση».

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, στην οποία προήδρευσε ο Χαράλαμπος Οφίδης – ως πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος στις πρόσφατες εκλογές – ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος ευχήθηκε «χρόνια πολλά καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους».

Ο νέος πρόεδρος

Απευθυνόμενος στο δημοτικό συμβούλιο, ο νέος πρόεδρος Χαράλαμπος Χρ. Μπρουσκέλης ευχαρίστησε τα μέλη του σώματος, για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και τόνισε: «Σας ευχαριστώ για την καθολική αυτή τιμή και εκτίμηση […] Υπόσχομαι ότι θα λειτουργήσω με όρους ισονομίας, ισοπολιτείας, ισηγορίας, δικαιοσύνης, ώστε ο θεσμός του δημοτικού συμβουλίου να έχει τη θέση, που αξίζει. Σας υπόσχομαι ότι θα ανατάξουμε το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και θα αναλώσουμε όλοι, όλες μας τις δυνάμεις, επ’ ωφελεία των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας».

Λίγα λόγια για τον νέο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Χαράλαμπος Χρ. Μπρουσκέλης είναι δικηγόρος.

Έχει διανύσει 40 χρόνια επαγγελματικής διαδρομής αποκλειστικά ως αυτοαπασχολούμενος, χωρίς ποτέ να κατέχει καμία έμμισθη θέση και δραστηριοποιείται κυρίως στην ποινική δικηγορία, με ανάληψη ποινικών υποθέσεων όλων των βαθμών δικαιοδοσίας. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης μεταξύ των ετών 2011-2018 και προηγουμένως μέλος και ταμίας του επί σειρά ετών.

Είναι παντρεμένος με την Παναγιώτα Νταβασίλη, διοικητική υπάλληλο του Γ.Ν. Κατερίνης και έχουν ένα γιο το Χρήστο Μπρουσκέλη επίσης δικηγόρο. Γονείς του ήταν ο Χρήστος Μπρουσκέλης, δικηγόρος και η Νίκη Μπρουσκέλη, χειρουργός οδοντίατρος.

Η Δημοτική Επιτροπή

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου  εξελέγησαν και τα μέλη  της εννεαμελούς Δημοτικής Επιτροπής, που υπό την προεδρία του Δημάρχου, Ιωάννη Ντούμου, θα ασκεί πλέον τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Συγκεκριμένα, εξελέγησαν από τη νέα διοίκηση του Δήμου, οι: Αναστασιάδης Θωμάς, Γεωργιάδης Μιχαήλ, Διαμαντοπούλου Ευαγγελία, Ιορδανίδης Παναγιώτης, Οφείδης Σάββας και από την αντιπολίτευση οι: Κυριακίδης Γεώργιος, Ραφαήλ Μετενίδης, Νταντάμης Ιωάννης.