Εορταστική συναυλία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης

Ψυχαγωγία

Πιστή στο εορταστικό ραντεβού της, η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης ολοκλήρωσε κι εφέτος την εορταστική περίοδο της χρονιάς με την καθιερωμένη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην Ευαγγελική εκκλησία Κατερίνης, την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023.

Το πρόγραμμα της συναυλίας αποτελείτο από αγαπημένες γιορτινές μελωδίες τις οποίες ερμήνευσαν το φωνητικό σύνολο “de Profundis” και η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης. Ξεχωριστή παρουσία εφέτος αποτέλεσε η χορωδία του 1ου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου της Αν. Θεσσαλονίκης, η οποία συγκίνησε το κοινό με την ευαισθησία και τον αυθορμητισμό των παιδιών, υπό την καθοδήγηση της κας Δήμητρας Μιχαηλίδου.

Επίσης, ένα μοναδικό ακρόαμα χάρισαν στους παριστάμενους η μεσόφωνος κα. Σωσώ Ταφίλη, ερμηνεύοντας το “Repentir” του συνθέτη Charles Gounod και ο βιολονίστας κ. Jerome Rizos στην  Άρια από την σουίτα σε Ρε μείζονα, BWV 1068, του J.S. Bach. 

Η κα. Σοφία Χαραλαμπίδου ανάγνωσε κείμενα, ταξιδεύοντάς μας στη μαγεία των γιορτών, ενώ ο Αιδέσιμος της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης κ. Νικόλαος Σταμούλης, μας μετέφερε το οικουμενικό μήνυμα της αδελφοσύνης, της αληθινής αγάπης και της δυνατότητας αναδημιουργίας τις ιερές ημέρες των Χριστουγέννων.

Υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Ε.Π.Μ. Κατερίνης κ. Ευθύμιου Μαυρίδη, συμμετείχαν οι μουσικοί: Απόστολος Γκασδόγκας στο κλαρινέτο και άλτο σαξόφωνο, η Εκατερίνα Ελενίδη Korchilava στο πιάνο και εκκλησιαστικό όργανο, ο Αναστάσιος Κούρτης στην τρομπέτα, ο Απόστολος Κουτσιμανής στο βιολοντσέλο και το ευφώνιο, η Μαγδαληνή Κουτσουρά στο βιολί, ο Ιωάννης Μιχαηλίδης στην τρομπέτα, ο Αθανάσιος Νασόπουλος στο κοντραμπάσο, η Φανή Παπαντωνίου στα κρουστά, ο Ρωμανός Παρρής Νίκας στο κλαρινέτο, ο Jerome Rizos στο βιολί, η Στυλιανή Τζιώρτζιου στο βιολί κι ο Ιωάννης Τσακιρίδης στο άλτο σαξόφωνο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με το δήμο Κατερίνης, τον Ο.Π.Π.Α.Π. δήμου Κατερίνης και την Περιφερειακή ενότητα Πιερίας.

Παρόντες στη συναυλία ήταν η Υφυπουργός Ανάπτυξης βουλευτής κα. Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, ο βουλευτής κ. Ξενοφών Μπαραλιάκος, ο βουλευτής κ. Σπυρίδων Κουλκουδίνας, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου, η πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης κα. Πιπίτσα Μακρίδου, η διευθύντρια της Α/θμιας εκπαίδευσης Πιερίας κα. Παρθένα Τριανταφυλλίδου, ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος και η περιφερειακή σύμβουλος Πιερίας κα. Χρυσαυγή Δριστά.

Το  Δ.Σ. της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης νιώθει την ανάγκη, να ευχαριστήσει για τη χρονιά που πέρασε, έναν έναν ξεχωριστά τους χορηγούς οι οποίοι με ευγένεια και συνέπεια στηρίζουν οικονομικά κάθε εκδήλωση, αλλά προπάντων το πιστό και πολυπληθές κοινό, το οποίο ακολουθεί, αγκαλιάζει και επιβραβεύει τις προσπάθειες των εφορειών μας, δίνοντας τη δύναμη και το κουράγιο για μια ακόμη καλύτερη και δημιουργική πολιτιστική χρονιά.

Όλη η μεγάλη οικογένεια της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, σας εύχεται από καρδιάς,  Υγεία, Προκοπή και Ευημερία για το 2024!

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό τον κ. Αντώνη Μούμο και τον κ. Κώστα Παππά.