Τιμητική βράβευση πέντε πρώην προέδρων του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης από το Επιμελητήριο Πιερίας

Επαγγελματίες Κοινωνία

Παρουσία εκπροσώπων της εμπορικής κοινότητας και των τοπικών αρχών της Κατερίνης, σε ένα έντονα συγκινησιακό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου, στο Επιμελητήριο Πιερίας, η τιμητική βράβευση πέντε πρώην προέδρων του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, του Αθανασίου Χ. Οικονόμου, Στέφανου Ν. Παπαδόπουλου, Γεωργίου Κ. Τασχουνίδη, Κωνσταντίνου Δ. Σιονακίδη και Δημητρίου Ι. Δημόπουλου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, ανέφερε μεταξύ των άλλων: «Πολλά οφείλει η ανάπτυξη της Κατερίνης στο εμπόριο. Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα από την εμπορική δραστηριότητα, δεν προέκυψαν αυτομάτως, αλλά οφείλονται, κυρίως, στην ικανότητα των Κατερινιωτών εμπόρων. Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους το Επιμελητήριο Πιερίας, θεώρησε ηθική υποχρέωση, απέναντι στην οικονομική ιστορία και στην κοινωνία της Κατερίνης, να τιμήσει στο πρόσωπο των βραβευόμενων Προέδρων του Εμπορικού της Συλλόγου, ολόκληρη την εμπορική κοινότητα της πόλης μας, που τόσα προσέφερε στην ευημερία και την ανάπτυξή της».

Καταλήγοντας, ευχήθηκε στους εν ζωή βραβευόμενους, να συνεχίσουν να πορεύονται, με την ίδια επιτυχία, στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή και να παραμείνουν για πάντα δραστήριοι και παραγωγικοί, όπως, εξάλλου, υπήρξαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους, ως πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης. Και για όσους απεβίωσαν, ευχήθηκε να τους αναπαύει ο Θεός και οι απόγονοί τους να φανούν αντάξιοί τους.

Στη συνέχεια μετά από μία περιεκτική παρουσίαση του προσωπικού, επαγγελματικού, συνδικαλιστικού και κοινωνικού έργου, του καθενός από τους τιμωμένους, ακολούθησε η βράβευσή τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. κ. Γεώργιος, η αντιπεριφερειάρχης  Σοφία Μαυρίδου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθανάσιος Λιακόπουλος, Χρυσαυγή Δριστά και Άννα Τζήκα, ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας, ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Νίκος Βουλγαράκης, ο εκπρόσωπος της Υφυπουργού Ανάπτυξης, εκπρόσωποι των βουλευτών του νομού, αντιδήμαρχοι, ο αν. γραμματέας παραγωγικών τομέων της Ν.Δ. Ιωάννης Ρουκάς, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Πιερίας Χαράλαμπος Μπρουσκέλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Ρέχας, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου, πρώην μέλη διοικήσεων του Επιμελητηρίου Πιερίας και του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, συγγενείς και φίλοι των βραβευόμενων.

Ακολούθως, προσφέρθηκε κέρασμα στο νέο, κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, στην ευρύχωρη βεράντα του τρίτου ορόφου του Επιμελητηρίου, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να θυμηθούν ιστορίες και περιστατικά που σημάδεψαν την οικονομική ιστορία της Κατερίνης.