Η πρώτη ενημερωτική συνάντηση για το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο παραλιακών περιοχών της Πιερίας – Γ. Ντούμος: “Καθοριστικό εργαλείο που μπορεί να αναδείξει τις αναπτυξιακές  δυνατότητες του τόπου μας”

Κοινωνία

Συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα μεταξύ αναδόχων εταιρειών, των διοικήσεων των Δήμων της Πιερίας, εμπλεκομένων υπηρεσιών, για το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο παραλιακών περιοχών του νομού, έγινε σήμερα στο Δημαρχείο Κατερίνης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρέστησαν επίσης: ο εκλεγείς Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, ο αντιδήμαρχος δόμησης Γιώργος Νταντάμης, ο νέος αντιδήμαρχος δόμησης, Παναγιώτης Ιορδανίδης, η Γ.Γ. του Δήμου Δίου – Ολύμπου, Ελένη Τσιφοδήμου, υπηρεσιακοί παράγοντες των Δήμων Κατερίνης, Πύδνας – Κολινδρού, Δίου – Ολύμπου, επισημάνθηκε ότι στόχος του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου είναι η στρατηγική και ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής και συνεπακόλουθα, η βελτίωση της φυσιογνωμίας,  η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και δραστηριοτήτων.

Επιπλέον, έγινε αναφορά στο διάγραμμα ροής και στην εκπόνηση και διαδικασία έγκρισης της μελέτης του. Όπως τονίστηκε το έργο θα τεθεί προς διαβούλευση εντός του 2024, ενώ εκτιμάται ότι το πρώτο εξάμηνο του 2026 θα παραδοθεί η μελέτη και θα υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα.

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε το έργο, δίνει τη δυνατότητα να οργανωθούν και να αναπτυχθούν χωρικά οι Δήμοι της Πιερίας, να ορισθούν χρήσεις γης, να αξιολογηθούν τα δεδομένα περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της κλιματικής αλλαγής.  

«Καθοριστικό εργαλείο για τους Δήμους της Πιερίας, που μπορεί να αναδείξει τις αναπτυξιακές  δυνατότητες του τόπου μας» χαρακτήρισε το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, ο εκλεγείς Δήμαρχος, Ιωάννης Ντούμος.