Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των στύλων του ΔΕΔΔΗΕ από τη λεωφόρο Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο

Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου 2023 η απομάκρυνση των τελευταίων 17 στύλων ηλεκτροδότησης του ΔΕΔΔΗΕ από τη λεωφόρο Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο.

Το έργο ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, με την απομάκρυνση των στύλων στο πρώτο μισό της Αγίου Νικολάου, 60 χρόνια μετά την τοποθέτησή τους, και πλέον αναβαθμίστηκε η εικόνα προς τις κορυφές του Ολύμπου.

Η υπογειοποίηση του εναέριου δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ χρηματοδοτείται από Ταμείο Ανάκαμψης και βάσει τεχνικού προγράμματος θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία της κοινότητας του Λιτοχώρου, π.χ. στην περιοχή του λάκκου, στην οδό Ενιπέως μέχρι το διυλιστήριο και αλλού.

Συντάσσονται παράλληλα οι σχετικές μελέτες για αντίστοιχες απομακρύνσεις στύλων του ΔΕΔΔΗΕ στο παραλιακό μέτωπο της Λεπτοκαρυάς, στην παραλία του Παντελεήμονα και στον Πλαταμώνα – το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2025.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ευχαριστεί τον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Πιερίας, κ. Σάκη Φαργκάνη, και μέσω αυτού τα στελέχη και το προσωπικό που εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του σύνθετου αυτού έργου.