Τα 20 χρόνια της «Ονειρούπολης» στη Δράμα και το τίποτα της όμορφης Κατερίνης – Καμιά φωτογραφία βγήκαμε, ή είμαστε τίποτε δεύτεροι;

Μυστικά με την Έυη

Πήγα και εγώ που λέτε παιδόπουλα  στην «Ονειρούπολη» στη Δράμα που συμπληρώνει αισίως 20 χρόνια! Πήγα και με έπιασε κατάθλιψη! Για εμάς φυσικά εδώ στην όμορφη Κατερίνη. Διότι είδα απίστευτο κόσμο, χαμό από λεωφορεία, γεμάτα όλα τα καταστήματα, όλων των ειδών και σκέφτηκα: Πόσο πίσω από τον ήλιο είμαστε;

Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι (αν και δεν με πειράζει να παρεξηγηθώ)

Η «Ονειρούπολη» στη Δράμα έχει στηθεί σε ένα πάρκο στην καρδιά της πόλης. Ένα πάρκο πολύ μικρότερο από το πάρκο της Κατερίνης, περιλαμβάνει ξύλινες κατασκευές, το σπιτάκι του Αη Βασίλη, μουσική σκηνή, σπιτάκια που πουλούν ζαχαρωτά και διάφορα άλλα, φυσικά παιχνίδια για παιδιά, και λούνα πάρκ και ότι μπορεί να χαρίσει ατμόσφαιρα Χριστουγέννων σε μικρούς και μεγάλους. Τίποτα δύσκολο δηλαδή και τίποτα ακατόρθωτο. Ξεκίνησε στις 2 Δεκεμβρίου και θα κλείσει στις 7 Ιανουαρίου. Ένα μήνα και κάτι δηλαδή στη Δράμα μαζεύονται χιλιάδες κόσμου, από όλη την Ελλάδα, γεμίζουν τα ταμεία των καταστημάτων και του δήμου.

Αυτή η ιστορία μετράει λοιπόν 20 χρόνια και σίγουρα χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει, απλώνεται και συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερο κόσμο. Το ξέρετε και εσείς άλλωστε, από τα γκρουπ που αναχωρούν από την Κατερίνη, όπως και στα Τρίκαλα.

Η πρώτη «Ονειρούπολη» έγινε το 2003. Από το 2003 μέχρι σήμερα συνεχίζεται ανεξάρτητα από το ποιος βγαίνει δήμαρχος! Εμείς δεν ξέρω τι κάναμε τότε. Θα βγαίναμε φωτογραφίες για ανούσια πράγματα μεταξύ των σοβαρών, όπως κάνουμε και τώρα δηλαδή.

Για πολλά χρόνια δεν κάναμε τίποτα. Δεν διδαχθήκαμε τίποτα. Έπρεπε να περάσουν περισσότερα από 10 χρόνια για να γίνει από τον πρώην δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη η πρώτη προσπάθεια και μοναδική με το γνωστό σε όλους «Πάρκο των Χρωμάτων», με μικρή διάρκεια ζωής αφού ο επόμενος δήμαρχος και σε λίγες μέρες πρώην και αυτός, Κώστας Κουκοδήμος, αποφάσισε ότι δεν το ήθελε.

Φυσικά και ήταν λάθος να μη συνεχιστεί.

Φυσικά και η συντριπτική πλειοψηφία για μην πω όλοι, το ήθελαν.

Φυσικά και θα ερχόταν κόσμος, θα γινόταν brand name όπως η Δράμα και τα Τρίκαλα.

Φυσικά και θα έμενε χρήμα στην πόλη και στα ταμεία του δήμου.

Ο νέος δήμαρχος Κατερίνης Γιάννης Ντούμος έχει δεσμευτεί ότι θα επαναφέρει το «Πάρκο των Χρωμάτων», όμως μη  γελιόμαστε. Θέλει χρόνο για να γίνει θεσμός, να πλημμυρίσει η πόλη από κόσμο, να γεμίσουν τα πάρκινγκ με λεωφορεία, να διοργανώνονται εκδρομές ημερήσιες στην Κατερίνη.

Είναι μια αρχή θα μου πείτε. Θα συμφωνήσω. Όμως αργά. Πολύ αργά. Την ώρα που τα ζωντανά παραδείγματα ήταν δίπλα μας.

Τα βλέπαμε και κυρίως πηγαίναμε.

Μας αρκούσαν μάλλον οι φωτογραφίες που βγαίναμε…

Ε.Μιχωλού