Σπύρος Κουλκουδίνας: “Βελτιώνεται το πλαίσιο  για τη μοριοδότηση  των εκπαιδευτικών της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) στις προσλήψεις”

Πολιτική

Αλλάζει, σε σχέση με την αρχική διάταξη του νόμου, το πλαίσιο για την μοριοδότηση των εκπαιδευτικών της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) στις προσλήψεις.

Συγκεκριμένα, αυξάνεται  ο συντελεστής της διδακτικής εμπειρίας από 10 σε 15 μονάδες  και το πλήθος των μηνών διδακτικής εμπειρίας από 120 σε 126, γεγονός που σημαίνει ότι αθροίζονται συνολικά έως 1.890 μόρια για τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα η η εργασιακή εμπειρία, η οποία υπολογίζεται με 15 μόρια ανά μήνα πραγματικής προϋπηρεσίας, έως κατ ‘ανώτατο όριο 120 μήνες, δίνει συνολικά έως 1.800 μόρια.

Το ζήτημα για την αναγκαιότητα αλλαγών στη  μοριοδότηση για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών, που εδώ και χρόνια προσφέρουν υπηρεσίες στις σχολές της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ), είχε αναδείξει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Πιερίας κ.Σπύρος Κουλκουδίνας, χαρακτηρίζοντας ως άνιση αντιμετώπιση τη  διάταξη του νομοσχεδίου που έχει δοθεί σε διαβούλευση και προέβλεπε  ότι  η διδακτική εμπειρία θα μοριοδοτείται με 10 μόρια ανά μήνα και μέχρι 120 μήνες.

Ο κ.Κουλκουδίνας είχε θέσει το ζήτημα και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, ζητώντας να υπάρξουν αλλαγές.

Η παρέμβαση είχε αποτέλεσμα αφού βελτιώθηκε το πλαίσιο μοριοδότησης για τους εκπαιδευτικούς της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) αφού αυξήθηκε ο συντελεστής της διδακτικής εμπειρίας από 10 σε 15 μονάδες και το πλήθος των μηνών διδακτικής εμπειρίας από 120 σε 126, προσφέροντας περισσότερα μόρια.