Ονομαστήρια του Μητροπολίτη πρώην Κίτρους Γέροντος Αγαθόνικου – Το πολυσήμαντο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο του

Κοινωνία

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου εορτάστηκε στην Κατερίνη η Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μάρτυρος Αγαθονίκου από την Καβάλα στην Κατερίνη.

Την ημέρα αυτή είχε επιλέξει ως ημέρα των Ονομαστηρίων του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Κίτρους κ. Αγαθόνικος.

Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου και συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Τριπόλεως και Λιβύης κ. Θεοφυλάκτου και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Μάρτυρα, όσο και στον εορτάζοντα Ιεράρχη, Γέροντα κ. Αγαθόνικο, και στο πολυσήμαντο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο του. «Ο Γέροντας κ. Αγαθόνικος αποτελεί  σημείο αναφοράς και πνευματική οντότητα για την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Κίτρους ευχήθηκε στον εορτάζοντα Επίσκοπο Αρούσας κ. Αγαθόνικο χρόνια πολλά, ευλογημένα και δημιουργικά στο σπουδαίο ιεραποστολικό και ποιμαντικό έργο που επιτελεί στην Κεντρική Τανζανία.

Μετά τη Θ. Λειτουργία, παρατέθηκε εόρτια δεξίωση σε όλους τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως στα πλαίσια Ιερατικής Συνάξεως.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Επίσκοπος Αρούσας κ. Αγαθόνικος, ο οποίος μίλησε για το ιεραποστολικό έργο στην Κεντρική Τανζανία και ευχαρίστησε τους Κληρικούς τόσο για τις ευχές τους όσο και για τη σημαντική συμβολή τους για την ενίσχυση του έργου αυτού.