Η  Ιερά Μητρόπολη Κίτρους τίμησε τον Πολιούχο του Αιγινίου Πιερίας, Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο

Κοινωνία

Με θρησκευτική κατάνυξη και τη δέουσα λαμπρότητα, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέα Αιγινίου, Πολιούχος της πρωτεύουσας  του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού στη Βόρεια Πιερία.

Δεκάδες πιστοί από την ευρύτερη περιοχή κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να τιμήσουν την μνήμη του πολιούχου και προστάτη Αγίου του Αιγινίου και να προσκυνήσουν το απότμημα του ιερού του λειψάνου του Οσίου Γεωργίου (Καρσλίδη) το οποίο μεταφέρθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ο οποίος κήρυξε και τον θ. λόγο.

Την κυριώνυμη ημέρα, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, ο οποίος πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας χειροθέτησε τον Αναγνώστη Βλάσιο Γκαργκούδη, συνεργάτη της Ενορίας.

Σε όλες τις ιερές ακολουθίες συμμετείχε πλήθος κόσμου, οι Τοπικές Αρχές, πολιτιστικοί σύλλογοι και άλλοι.

Να σημειωθεί, ότι η 30η Νοεμβρίου για το Αιγίνιο αποτελεί ημέρα γενικής αργίας, καθώς ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας είναι Πολιούχος.