Σπύρος Κουλκουδίνας: «Να γίνουν οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ μια μόνιμη δομή που θα διενεργεί εξετάσεις πρόληψης και προαγωγής της υγείας» 

Πολιτική Υγεία

Επιβεβλημένη χαρακτήρισε ο Βουλευτής Πιερίας κ.Σπύρος Κουλκουδίνας τη νομοθετική ρύθμιση για  την παράταση ισχύος των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου προσωπικού των κινητών ομάδων υγείας του ΕΟΔΥ.

Όπως είναι γνωστό, ο Σπύρος Κουλκουδίνας με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, εδώ και αρκετό καιρό, είχε αναδείξει το πρόβλημα από τη λήξη των συμβάσεων αυτών των ανθρώπων  που απασχολούνταν στις μονάδες επί 3,5 χρόνια, τονίζοντας ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες και έχουν προσφέρει υπηρεσίες.

Με δεδομένο ότι οι συμβάσεις τους ανανεώνονται μέχρι τις 30 Απριλίου 2024, αποκτά νέα διάσταση η πρόταση που είχε καταθέσει ο Σπύρος Κουλκουδίνας για να μετεξελιχθούν οι Κινητές Ομάδες Υγείας σε μια μόνιμη δομή που θα έχει ως αντικείμενο τις εξετάσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας στην περιφέρεια και στις απομακρυσμένες ορεινές και νησιωτικές περιοχές που οι κάτοικοι δεν έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης εξετάσεων πρόληψης. Άλλωστε η πρόληψη πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Όπως είχε επίσης προτείνει ο κ.Κουλκουδίνας, οι συμβασιούχοι που εργάζονται στις Κινητές Ομάδες Υγείας τα 3,5 αυτά χρόνια θα μπορούσαν να τύχουν αυξημένης μοριοδότησης για την κάλυψη θέσεων στο εθνικό σύστημα υγείας.