Μήνυμα του νεοκλεγέντα Δημάρχου Κατερίνης, Γιάννη Ντούμου, για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Κοινωνία

Η Εθνική Αντίσταση 1941-1944 αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές και περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Αντικατοπτρίζει το ανυπότακτο, αδούλωτο και φιλελεύθερο πνεύμα του λαού μας σε κάθε μορφής επιβουλές που στερούν τα αγαθά της ελευθερίας, ανεξαρτησίας, δημοκρατίας, ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής έτυχε του σεβασμού, της τιμής  και της διεθνούς αναγνώρισης για τον ηρωισμό που επέδειξαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, ώστε δικαίως η παγκόσμια ιστορία την κατέγραψε με χρυσά γράμματα.

Σήμερα, τιμούμε και αποτίουμε τη δέουσα τιμή στους ήρωες που θυσίασαν τη ζωή τους για το υπέρτατο αγαθό της λευτεριάς. Τιμούμε την αυταπάρνηση και τον ηρωισμό της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που αγωνίστηκε δίδοντας και την ίδια τη ζωή του για το ύψιστο καθήκον προς την πατρίδα μας.

Ήταν η αντίσταση η οποία μέσα από τη δυναμική της ενότητας του έθνους μας αποτίναξε τον ολοκληρωτισμό, τον φασισμό και τον ναζισμό, την βαρβαρότητα των οποίων η ανθρωπότητα πλήρωσε με βαρύτατο φόρο αίματος.

Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944.

Γιάννης Ντούμος

Νεοκλεγείς Δήμαρχος Κατερίνης