Τη δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας για ασθενείς με εγκεφαλικά επεισόδια στο Νοσοκομείο Κατερίνης, ζήτησε στη Βουλή ο Σπύρος Κουλκουδίνας.’’

Πολιτική Υγεία

Ο Βουλευτής Πιερίας Σπύρος Κουλκουδίνας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει τη δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας για εγκεφαλικά επεισόδια και με πλήρη εξοπλισμό στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Η παρέμβαση αυτή του κ.Κουλκουδίνα έγινε με αφορμή τη δημιουργία 19 μονάδων αυξημένης φροντίδας για ασθενείς με αγγειακά και εγκεφαλικά επεισόδια σε ισάριθμα νοσοκομεια της χώρας.

Σε κάθε μονάδα θα υπάρχουν έξι ειδικές κλίνες νοσηλείας και έξι αντίστοιχα monitor για τη συνεχή καταγραφή των ζωτικών σημείων των νοσηλευόμενων ασθενών, αλλά και φορητές συσκευές για την εικοσιτετράωρη καταγραφή της αρτηριακής πίεσης και τη συνεχή ηλεκτροκαρδιογραφική παρακολούθηση.

Κάθε ειδική μονάδα θα μπορεί να αντιμετωπίζει και να νοσηλεύει ακόμη και 200 ασθενείς με οξύ αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο το χρόνο.

Όπως επισήμανε ο κ.Κουλκουδίνας ‘’ στο Νομό Πιερίας , τους θερινούς μήνες, ο πληθυσμός του πολλαπλασιάζεται αφού αποτελεί και τουριστικό προορισμό.

Αυτό σημαίνει μεγαλύτερες ανάγκες αλλά και αυξημένα περιστατικά που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία και απαιτούν διαχείριση και αντιμετώπιση.

Θα χαθεί πολύτιμος χρόνος για να γίνει μια μεταφορά στη Θεσσαλονίκη που υπάρχει η πλησιέστερη μονάδα αυξημένης φροντίδας.’’

Παράλληλα ο Βουλευτής Πιερίας έθεσε και το ζήτημα της ενίσχυσης του ΕΚΑΒ με Μοτοσυκλέτες Ταχείας Ανταπόκρισης και με διασώστες για την προσφορά πρώτων βοηθειών.

Στο link ολόκληρη η ομιλία του Βουλευτή Πιερίας Σπύρου Κουλκουδίνα