Βούλιαξε η πλατεία στην προεκλογική ομιλία  του υπ. Δημάρχου Γιάννη Ντούμου

Πολιτική

Βροντερό το μήνυμα της νίκης από το κέντρο της Κατερίνης

«Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου παίρνουμε την τύχη του δήμου στα χέρια μας. Παραδίδουμε τη διοίκηση σε ικανά χέρια. Κάνουμε το μεγάλο άλμα εις ήθος»!

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης, Γιάννη Ντούμου, η οποία  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2023, στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης.

Με τον «αέρα» του νικητή ο επικεφαλής του συνδυασμού ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΜΟΣ παρουσίασε στους πολίτες τη φιλοσοφία της διοίκησης που θέλει να εφαρμόσει καθώς και τη στόχευση αναφορικά με τον σχεδιασμό και τις προτάσεις αλλά και τις  επιλογές για την επόμενη ημέρα στον Δήμο Κατερίνης.

Με τους συγκεντρωμένους να εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους, δημιούργησαν μοναδικό κλίμα αγάπης, συμπάθειας, αποδοχής και παλμού στον άνθρωπο που ελπίζουν και περιμένουν οι πολίτες να αλλάξει την πορεία της πόλης. Τον Γιάννη Ντούμο. Με το ακατάπαυστο και διαρκές χειροκρότημα, έστειλαν και προδιέγραψαν τον σίγουρο νικητή των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, στη μεγαλειώδη και ογκώδη συγκέντρωση που δημιούργησε το αδιαχώρητο στην πλατεία Ελευθερίας και τους γύρω δρόμους.

«Το νιώθω, το ξέρω, το βλέπω! Ήρθε η ώρα, ήρθε η στιγμή της πιο κρίσιμης απόφασης που καλούμαστε να πάρουμε για την τύχη αυτού του Δήμου. Ήρθε η στιγμή ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕ ΙΚΑΝΑ ΧΕΡΙΑ», ήταν τα πρώτα λόγια της ομιλίας του Γιάννη Ντούμου.

Συνεπής στις δεσμεύσεις του, τόνισε: «Θα μείνω πιστός σε όσα υποσχέθηκα, σε όσα συμφώνησα, σε όσα δεσμεύτηκα με τον καθένα και την καθεμία από σας. Θα επαναφέρουμε το κύρος και την αξιοπιστία του δημαρχιακού θεσμού. Θα σας υπηρετήσουμε με σεβασμό, με συνέπεια και κυρίως με εντιμότητα».

Καυτηριάζοντας την αλαζονεία της σημερινής δημοτικής αρχής, την απουσία οργάνωσης , σχεδιασμού και προγραμματισμού και τις απευθείας αναθέσεις σε λίγους και συγκεκριμένους, ο Γιάννης Ντούμος επισήμανε: «Ο Δήμος δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν το παραμάγαζο κάποιων και μάλιστα με τα χρήματα των δημοτών», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας το σκάνδαλο των λαμπτήρων παλαιού τύπου που προμηθεύτηκε ο Δήμος και την προκαταβολή των δυο εκατομμυρίων που δόθηκαν δέκα ημέρες πριν τις εκλογές.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο θέμα αυτό είπε: «Με εντολή Δημάρχου πληρώθηκαν δύο εκατομμύρια και μάλιστα χωρίς να έχει παραληφθεί το παραμικρό ηλεκτρολογικό υλικό. Τέτοια προκλητικότητα, παραμονές των εκλογών, ειλικρινά δεν την περίμενα. Προκλητικοί, αδίστακτοι και αμετανόητοι μέχρι την τελευταία στιγμή».

Ολοκληρώνοντας, αφού ευχαρίστησε τους συμπολίτες για την ανεπανάληπτη συγκέντρωση και την αγάπη τους στο πρόσωπό του και των συνεργατών του στον συνδυασμό ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΜΟΣ, είπε: «Πάμε όλες και όλοι μαζί να γυρίσουμε σελίδα! Πάμε όλες και όλοι μαζί να τα αλλάξουμε όλα! Πάμε όλες και όλοι μαζί να γράψουμε ιστορία για τον τόπο που αγαπάμε, για το μέλλον των παιδιών μας!

Για άλλη μια φορά, σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Και μην ξεχνάτε:

ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΝΤΟΥΜΟ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΕΣΑΣ»!

Η ομιλία του Γιάννη Ντούμου

«Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου.

Σας ευχαριστώ για τη συγκλονιστική σας παρουσία.

Σήμερα μπορώ να το πω με σιγουριά ότι εμείς θα είμαστε οι νικητές των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Το νιώθω. Το ξέρω. Το βλέπω. Ήρθε η ώρα! Ήρθε η στιγμή της πιο κρίσιμης απόφασης που καλούμαστε να πάρουμε για την τύχη αυτού του δήμου.

Ήρθε η στιγμή ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕ ΙΚΑΝΑ ΧΕΡΙΑ.

Και σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε πανέτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη του δήμου Κατερίνης. Είμαστε πανέτοιμοι να υλοποιήσουμε όλα αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί. Το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής κλείνουμε, με την ψήφο μας, μία από τις πιο μελανές σελίδες στην ιστορία του δήμου Κατερίνης.

Λέμε όχι στον διχασμό, στην αλαζονεία, στην ανικανότητα. Λέμε όχι στη στασιμότητα των προηγούμενων τεσσάρων ετών που μας κόστισαν πολλά. Πάρα πολλά.

Την Κυριακή ανοίγουμε, με την ψήφο μας, ένα νέο δημιουργικό κεφάλαιο γι’ αυτόν τον τόπο, που του αξίζουν πολλά περισσότερα!

Φίλες και φίλοι, η προεκλογική διαδρομή φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος της. Ήταν ένα ταξίδι μοναδικό που μου επιφύλαξε εξίσου μοναδικές στιγμές.

Είχα την ευκαιρία να σας γνωρίσω και να με γνωρίσετε καλύτερα. Να συζητήσουμε. Να προβληματιστούμε. Να συνθέσουμε απόψεις. Κάθε μέρα χτίζαμε την ισχυρή δύναμη που είμαστε σήμερα. Τη δύναμη που θα αλλάξει το τοπίο στον δήμο Κατερίνης.

Χτίσαμε ΜΑΖΙ τη δύναμη που θα μας οδηγήσει στη νέα εποχή που οραματιζόμαστε. Μεταξύ μας έχει αναπτυχθεί μια δυνατή σχέση ειλικρίνειας, μια μοναδική σχέση εμπιστοσύνης την οποία θα φροντίσω να μην κλονιστεί αλλά να ενισχυθεί κατά τη διάρκεια της θητείας που έρχεται.

Και ο τρόπος είναι ένας· Θα μείνω πιστός σε όσα υποσχέθηκα, σε όσα συμφώνησα, σε όσα δεσμεύτηκα με τον καθένα και την καθεμία από σας.

Αυτή η σχέση που δημιουργήθηκε μεταξύ μας θα στηρίζεται στην ειλικρίνεια και στην αλήθεια των προθέσεών μας.

Ξέρω ότι τα ψέματα κάποιων σας κούρασαν. Όπως επίσης γνωρίζω ότι η έλλειψη αξιοπιστίας που κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια στα δημοτικά μας πράγματα, έχει πλήξει τον θεσμό του δημάρχου.

Αν κάτι μπορώ να σας υποσχεθώ, είναι ότι με τις πράξεις μας, ως διοίκηση, τη θητεία που έρχεται, θα επαναφέρουμε το κύρος και την αξιοπιστία του δημαρχιακού θεσμού. Θα σας υπηρετήσουμε με σεβασμό, με συνέπεια και κυρίως με εντιμότητα.

Φίλες και φίλοι, το γνωρίζετε ότι δεν είμαι πολιτικός και προπάντων δεν είμαι πολιτικάντης. Είμαι ένας άνθρωπος της αγοράς και του επιχειρείν, που έμαθα από μικρό παιδί να εργάζομαι ασταμάτητα και να έχω απαιτήσεις πρώτα από τον εαυτό μου και μετά από τους εργαζομένους μου.

Αυτή τη νοοτροπία φιλοδοξώ να μεταφέρω και στον δήμο Κατερίνης.

Για εμένα, το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι η εργατικότητα, η τεχνογνωσία και η διορατικότητα. Η διοίκηση ενός δήμου δεν είναι κάτι αφηρημένο αλλά απαιτεί μετρήσιμα αποτελέσματα. Όλα αυτά δηλαδή που δεν είδαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Αντίθετα, είδαμε έλλειψη οργάνωσης και σχεδιασμού, χαμένα έργα και απώλειες χρηματοδοτήσεων. Και φυσικά, απευθείας αναθέσεις. Εκατομμύρια ευρώ των δημοτών, δικά σας χρήματα, σε απευθείας αναθέσεις και μάλιστα σε λίγους και συγκεκριμένους.

Πόσο ακόμα θα επιτρέψουμε να επαναλαμβάνεται αυτό το σκηνικό ασυδοσίας και παρακμής;

Ο δήμος δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν το παραμάγαζο κάποιων και μάλιστα με τα χρήματα των δημοτών. Καταλαβαίνετε πολύ καλά τι εννοώ.

Να σας θυμίσω την προκαταβολή των δύο εκατομμυρίων ευρώ για τις λάμπες παλαιού τύπου που σε ένα χρόνο θα αποσυρθούν από την αγορά.

Τίποτα δεν κατάφερε να τους σταματήσει να υλοποιήσουν την κατάπτυστη αυτή σύμβαση. Με εντολή δημάρχου πληρώθηκαν δύο εκατομμύρια και μάλιστα χωρίς να έχει παραληφθεί το παραμικρό ηλεκτρολογικό υλικό.

Τέτοια προκλητικότητα, παραμονές των εκλογών, ειλικρινά δεν την περίμενα… Προκλητικοί, αδίστακτοι και αμετανόητοι μέχρι την τελευταία στιγμή. Ευτυχώς όμως, οι κάλπες είναι κοντά.

Φίλες και φίλοι,

Αυτό που εγώ θέλω να κρατήσετε από εμένα, είναι ότι αυτός ο δήμος την επόμενη μέρα θα διοικηθεί με εντιμότητα και διαφάνεια. Δεν θα σταματήσω να λέω ότι θα σεβαστούμε τα χρήματα των δημοτών όπως σεβόμαστε τους προσωπικούς μας κόπους. Με αυτή τη βασική αρχή θα διοικήσουμε τον δήμο. Και φυσικά, αν για κάτι ακόμη μπορώ να δεσμευτώ είναι ότι, στη θητεία που έρχεται, θα έχετε τον δήμαρχο ανάμεσά σας. Στις γειτονιές. Στα προβλήματα. Πάνω από τα εργοτάξια. Δίπλα στις οικογένειές σας. Δεν θα κρυφτούμε στα γραφεία. Θα σταθούμε δίπλα στους δημότες. Θα σταθούμε δίπλα σας.

Και κάτι ακόμα·

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια χορτάσαμε μακέτες. Πολλές μακέτες. Φτάσαμε στο τέλος της θητείας, και ακόμη βλέπουμε μακέτες με έργα που ΘΑ γίνουν. Πότε ήθελαν να γίνουν; Ένας Θεός ξέρει. Τέσσερα χρόνια μακέτες χωρίς αντίκρισμα. Επικοινωνιακά τερτίπια που όμως δεν πείθουν κανένα.

Φίλες και φίλοι, απέναντι σε αυτές τις λογικές, ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ έρχεται να παρουσιάσει ένα άλλος ήθος και ύφος διοίκησης που έχει στο κέντρο του τον δημότη και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής του.

Είχατε την ευκαιρία, όλο το προηγούμενο διάστημα, να μελετήσετε το πρόγραμμά μας. Πρόκειται για έναν σχεδιασμό που διαμορφώθηκε μέσα από τη διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και σύμφωνα με όσα επιβάλλουν οι ανάγκες του μέλλοντος. Είναι ένα πρόγραμμά που δεν έχει στόχο τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Έχει στόχο τις επόμενες γενιές. Γι’ αυτές δουλεύουμε. Για το μέλλον των παιδιών μας. Είναι ένα πρόγραμμα δικό σας με βάση τις προτεραιότητες που έχουμε θέσει από κοινού.

Όπως διαπιστώσατε, η γνώμη σας δεν πήγε χαμένη. Και πιστέψτε με· ούτε η ψήφος σας θα πάει χαμένη.

Φίλες και φίλοι, αυτή η νίκη θα είναι δική μας!

Όχι γιατί το θέλω εγώ αλλά γιατί το θέλετε όλοι εσείς! Αυτή θα είναι η νίκη της Κατερίνης! Μία συλλογική νίκη που περνάει μέσα από το πολυπληθέστερο και ποιοτικότερο ψηφοδέλτιο που έχει συγκροτηθεί ποτέ στον δήμο Κατερίνης. Είναι η νίκη των 366 δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού μας που πίστεψαν σε έναν ΔΗΜΟ ΠΡΟΤΥΠΟ και αγωνίστηκαν για να τον κάνουμε πράξη.

Μπήκαν στα σπίτια σας, μίλησαν στις οικογένειές σας, στις παρέες σας. Αγωνίστηκαν με ήθος και αξιοπρέπεια προκειμένου να επικοινωνήσουν το όραμά μας. Θέλω αυτή την κορυφαία στιγμή της προεκλογικής περιόδου να επαναλάβω, για μια ακόμη φορά, πόσο περήφανος νιώθω γι’ αυτή την ομάδα μου. Για την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά που αποτελούν πολύτιμα μέλη του συνδυασμού μας. Που πίστεψαν στο κοινό μας όραμα και υπερασπίστηκαν με πάθος τα «πιστεύω» μας.

Σας ευχαριστώ που δώσατε τον καλύτερό σας εαυτό για να αποκτήσει ο δήμος μας τη διοίκηση που πραγματικά του αξίζει.

Σας ευχαριστώ που τη θέληση και το πάθος σας δεν κλόνισαν όσα αστήρικτα και υπονομευτικά ειπώθηκαν και γράφτηκαν για τον συνδυασμό μας και για εμένα τον ίδιο. Όλοι αυτοί οι ανώνυμοι και επώνυμοι, μέσα από τις μεθοδεύσεις τους και τις γνωστές πρακτικές της λάσπης στις οποίες εδώ και χρόνια μας έχουν συνηθίσει, κατάφεραν τελικά το αντίθετο από αυτό που επιθυμούσαν· να συσπειρώσουν το συνδυασμό μας και να ξεσηκώσουν ακόμα περισσότερο τους δημότες εναντίον τους.

Μα δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος τους έχει καταλάβει; Μα δεν καταλαβαίνουν ότι ο πόλεμος λάσπης στον οποίο επιδίδονται, ακόμη και λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές, εξαγριώνει ακόμη περισσότερο τους δημότες;

Προφανώς, αυτός είναι ο έσχατος τρόπος με τον οποίο κάποιοι νομίζουν ότι θα κερδίσουν τις εκλογές. Δεν πιάνει όμως. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να πέφτουν ακόμη περισσότερο στα μάτια του κόσμου. Στα μάτια σας.

Φίλες και φίλοι, σήμερα είναι μια μέρα χαράς. Είναι μία μέρα γιορτής. Είναι όμως και η μέρα να απευθυνθώ στην καθεμία και στον καθένα από εσάς και να σας ζητήσω να συμμετέχετε σε αυτές τις εκλογές. Είναι οι εκλογές που θα καθορίσουν το πώς θα διοικηθεί αυτός ο δήμος τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η κάθε μία ψήφος έχει δύναμη. Σας καλώ να στηρίξετε, με τη συμμετοχή σας, αυτή την προσπάθεια και να γίνετε μέρος της μεγάλης αλλαγής που θα συντελεστεί στον δήμο Κατερίνης.

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου παίρνουμε την τύχη του δήμου στα χέρια μας. Παραδίδουμε τη διοίκηση σε ικανά χέρια. Κάνουμε το μεγάλο άλμα εις ήθος!

Πάμε όλες και όλοι μαζί να γυρίσουμε σελίδα!

Πάμε όλες και όλοι μαζί να τα αλλάξουμε όλα!

Πάμε όλες και όλοι μαζί να γράψουμε ιστορία για τον τόπο που αγαπάμε, για το μέλλον των παιδιών μας.

Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Και μην ξεχνάτε· ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΝΤΟΥΜΟ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΕΣΑΣ»!